"Bu üniversiteler gibi siyasi bir karardır. Siyasi karar verildiği an Türkiye´de 443 tane daha ilçe olacak. Kozlu ve Kilimli´de bu 443 ilçe adayı içerisindedir."


"Siyasi baskı oluşturması bir şey ifade etmez. Yani bu yol, su, sanayi değil ki. Siyasi karar verilmediği sürece kim ayağa kalkarsa kalksın hiçbir şey olmaz."


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, uzun zamandır tartışılan Kilimli ve Kozlu´nun ilçe olması konusuna açıklık getirdi. Kilimli ve Kozlu´nun ilçe olması için birinin çalışması veya bunun üzerinde siyasi baskı oluşturmasının bir şey ifade etmeyeceğini belirten Türkmen; "Bu yol, su, sanayi değil ki. Siyasi karar verilmediği sürece kim ayağa kalkarsa kalksın hiçbir şey olmaz" dedi.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen açıklamasına şöyle devam etti:


"Bunlar aynı üniversiteler gibi siyasi bir karardır. Siyasi kararda verildiği an Türkiye´de 443 tane daha ilçe olacak. Yerel idareler dediğimiz İçişleri Bakanlığı&[#]8217;na bağlı olan kurumda biz bunu yaptık. Kozlu ve Kilimli de bu 443 ilçe adayı içerisindedir. Siyasi irade ne zaman ´arkadaş beldeleri artık biz ilçe yapıyoruz´ dediği an bunu yapacaktır.


Bizim veya birinin çalışması veya bunun üzerinde siyasi baskı oluşturması bir şey ifade etmez.


Bu ifade sadece üzerinde siyaset yapılmak için kullanılan bir hadisedir. Bu siyasi baskıyla olacak iş değil. Yani bu yol, su, sanayi değil ki. Siyasi karar verilmediği sürece kim ayağa kalkarsa kalksın hiçbir şey olmaz. Bunu siyaseten kullanmanın kimseye faydası yok. Ama gider Tarsus´u yapar da Kilimli´yi, Kozlu´yu yapmazsa o zaman amenna. O zaman ´siz uğraşmadınız, baskı yapmadınız, orası oldu burası olmadı´ diyebilirsiniz."


Genel Başkanımızın ve Partimizin kararıdır


Ayrıca Türkmen, TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın yeniden Meclis Başkanı seçilme konusuyla ilgili olarak; "Köksal Bey´in kendisi de söyledi ve ´Partim bilir, Genel Başkanım bilir´ dedi. Doğru söylüyor. Genel Başkanımız bilir. Kendisi kamuoyu yoklaması yapıyor. Milletvekillerinin temayüllerini alıyor. Başbakanımızın vereceği karar ne ise bizde ona uyacağız. Bizim fikrimizden ziyade Genel Başkanımızın ve Partimizin kararıdır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi