Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dün geceden bu yana devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve iş yerleri ile kamu binalarının alt katlarını su basarken, elektrik direkleri devrildi, çöken duvarlar araçlara zarar verdi.

Kdz. Ereğli ilçesinde dün gece başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar dükkânlarının önlerinde duran güneşlikleri şemsiye olarak kullandı. Sağanak yağış nedeniyle Bağlık, Kırmacı, Sarıkorkmaz ve Kepez Mahallesi’nde istinat duvarları çöktü. Bağlık Mahallesi’nde çöken duvar apartman önünde park halinde bulunan iki otomobilin üzerine düştü. Çöken duvar otomobillere büyük hasar verdi. Kepez Mahallesi’nde ise duvarın çökmesi nedeniyle yıkılan elektrik direği bir binanın üzerine düştü.

Müftü Mahallesi Suat Başol Sokak üzerinde park halinde bulunan araçlar sular altında kaldı. Ereğli Adliye Sarayı’nın önündeki yol ile zemin katta bulunan otoparkı da sel suları altında kaldı. Otomobiller adliye sarayı önündeki yolda biriken su nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Sağanak yağışın uzun süre devam etmesi nedeniyle yollarda biriken sular trafiğin aksamasına neden oldu. İlçeye bağlı Kirmanlı Mahallesi ile Sarı Korkmaz Mahallesi 1 Nolu Molla Ahmet Sokak’tan geçen derelerde taşkın meydana geldi.

İlçenin birçok noktasında sel baskınları nedeniyle Kdz. Ereğli Belediyesi’ne bağlı İtfaiye, Fen İşleri, Temizlik, Su İşleri ve Zabıta ekipleri alarma geçti. Ekipler ilçenin birçok noktasında tıkanan rögarları açıp, heyelan meydana gelen bölgelerde önlem aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma ekipleri de gelen ihbarları değerlendirip taşma ihtimali bulunan dereleri kontrol etti.

İlçede sağanak yağış devam ederken, Ereğli Belediyesinin birçok biriminin gecede çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi