Türkiye geneline bakıldığında en az tesise sahip olan Zonguldak ve çevresinde yaşanan saha sıkıntıları konusuna değinen Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sağlam, Merkez, Kilimli, Kozlu, Ereğli ve Filyos&8217;ta saha ve tribün çalışmalarıyla ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi.



Sağlam, &8220;Zonguldak&8217;ta tesisten çok kulüp var. Zonguldak, salonlar açısından 2011 yılında sorunlarını aşmış olacak. Şu anda Zonguldak&8217;ta spor bitti. Açık söylemek gerekirse Zonguldak, spor yönünden çağı yakalayamamış çağın çok gerisinde, bunu açık söylüyorum&8221; dedi.



Ereğli&8217;de Spor Salonu ihalesi 28 Ağustos&8217;ta


Zonguldak Gençlik ve Spor İl Spor Müdürü Ahmet Sağlam yaptığı açıklamada şöyle dedi: Ereğli&8217;de bir spor salonumuz var. Spor Salonumuzun ihalesi iki aşamalı düşülmüş, ödeneği olmadığı için kaba inşaat olarak ihalesi yapıldı. Kaba inşaat biteli yaklaşık 2 sene oldu. 2 seneden beri ödeneği olmadığı için ihalesi yapılamadı. Ereğli Spor Salonu&8217;nun 28 Ağustos&8217;ta tekrar ihalesi var. İnşallah o salonu da faaliyete geçireceğiz. Umuyorum 2011 yılında bitecek.


Site&8217;de SİT sorunu çözüldü, inşaat başladı


Merkez&8217;de bundan 13 yıl önce 1996 yılında yine benim ihale ettiğim bir spor salonumuz vardı Site&8217;de. Maalesef o salona da 13 yıldır başlanmadı. Yer tespiti yapmamıza rağmen arkadaşlarımız uğraştılar sit alanında bir problem vardı, yine bana nasip oldu. 13 yıl sonra Sayın Valimizin katkılarıyla sit alanı sorununu çözdük. Bu konudan dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Site Spor Salonu&8217;nun yapımına bir hafta önce başlandı ve çalışmalar devam ediyor. İnşallah o da 2011 yılında Zonguldaklı sporseverlerin hizmetine girecek.


Zonguldak, spor yönünden çağı yakalayamamış


Bunların dışında merkezde bir sentetik sahamız var ama Zonguldak&8217;ta tesislerden çok kulüp var. Çok az olan tesisler de toprak ve çamur içerisinde, gençlere yazık. Açık söylemek gerekirse Zonguldak, spor yönünden çağı yakalayamamış çağın çok gerisinde, bunu açık söylüyorum. Kilimli ve Kozlu sahalarının sentetik olması için girişimleri başlatmak istiyoruz.


Zonguldak, yıllar önce Türkiye&8217;nin dikili taşı idi


Bana göre en önemli konulardan birisi. Zonguldak bundan yıllar önce Atletizmde Türkiye&8217;nin dikili taşı idi. Atma branşlarında Zonguldak&8217;ın adı vardı. O da son dönemlerde bitti. Şu an birkaç arkadaşımızın özverili çalışması ile sanki o eski günlere dönecek gibi gözüküyor.


Şehir Stadı&8217;na Tartan Pist yapımı için teklif


Stadyumda bir çalışmamız var o nedenle kiremit tozu hep uçmuş. En ufak rüzgârda rezalet, onun için bir proje çalışması yaptık. Genel Müdürlüğümüze gerekeni yazdık. Tartan Pist (tam randımanlı bir koşu için en ideal zemin) yapılması için Zonguldak&8217;ın atletizmde potansiyel bir il olduğunu her zaman milli takım içinde yer alacağını şu anda yıldız, minik gençlerde 5 tane sporcumuzun olduğunu söyleyip teklif sunduk.


Fener sahası tribünü SİT&8217;e takıldı


Fener sahamızın tribünü yok. Bunun için de çalışıyoruz. Orayı da açık tribün yapacağız. Çok uğraş verdi arkadaşlarımız, ben izindeyken Bayındırlık&8217;a yazdık, proje sonuçları sonrasında yapımına başlayacağız. Fakat sit alanı olduğu için kapalı tribün yapamıyoruz.


2011 yılında salon sorunlarını aşmış olacağız


Merkez, Kilimli, ve Kozlu sahalarını bir ışıklandırabilirsek Zonguldak için çok iyi olacak. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor. Perşembe ve Filyos&8217;taki saha sıkıntılarını da çözeceğiz.


Zonguldak&8217;ta spor bitti


Zonguldak Türkiye geneline baktığımız zaman en az tesisi olan ilimizdir. Salonlar açısından 2011 yılında Zonguldak sorunlarını aşmış olacak. Şu anda Zonguldak&8217;ta spor bitti.

Editör: Pusula Gazetesi