Şahin açıklamasında, eski uygulama nedeniyle 11 yıldır yaklaşık 7 milyon meslek lisesi mezunu öğrencinin katsayı mağduru olarak üniversitede okuma hakkından mahrum bırakıldığını savundu.


Bu sürede meslek lisesi öğrencilerinin, milli ve manevi değerlerden yoksun yetiştiğini ileri süren Şahin, şunları söyledi:


´´Eski uygulamayla, mesleklerinde çok iyi yetişecek mezunlara ´sadece çırak olabilirsin´ denildi. İş dünyası ise yetişmiş meslek elamanı bulamamaktan şikayet etti. Devlet kaynakları ile milyarlarca liralık yatırımla kurulan meslek liselerine öğrenci kaydı yapılamadığı için bazı sektörler kendi elemanlarını yetiştirmede okul ve kurslar açmaya başladı. Katı ve adaletsiz uygulama nedeniyle gençlerimiz iş dünyamız, devletimiz, telafisi mümkün olmayacak zararlar gördü.

YÖK, bu olumsuzlukları değerlendirerek haklıya hakkını iade ederken, ülke ihtiyacı ve gençlerin beklentisini, bilimsel yöntemle ortaya koyan karar aldı. Bu sayede tüm liseler gibi meslek lisesi mezunları da üniversite öğrenimlerine devam edebilecek.´´
Editör: Pusula Gazetesi