Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, Merkez İlçe Yönetimi ile parti binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.


Son günlerde Ak partiye yönelik yapılan eleştirileri de yanıtlayan Kazancı, Ak Parti´nin yaptığı hizmetleri kimsenin görmezden gelemeyeceğini belirtti. Ak Parti´ye olan itibarın her geçen gün arttığını vurgulayan Kazancı; "Muhalefetin görmek istemediği hizmetleri vatandaşlarımız takdirle karşılaştırmaktadır. Bu arkadaşlar hadlerini aşarak, Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan´ın Zonguldak´a yüzünü dönmesi gibi bir söylemde bulunmuşlardır. Ancak Toptan´ın, yönü, yüzü gönlü her zaman Zonguldak ile beraber olmuştur" dedi.


Kazancı konuşmasına şöyle devam etti: "Son günlerde ana muhalefet ve muhalefet partilerini yapmış olduğu açıklamalarda Ak Parti´nin yapmış olduğu çalışmaları görmezden geldiklerini ve bu şekilde muhalefet ederek kendilerine siyasi pay çıkarmaya çalıştıklarını görmekteyiz. Ancak Zonguldak için hiçbir projesi olmayan bu arkadaşlar yapılanları da inkar noktasında olunca, kendilerine vatandaşlarımız daha uzun bir süre muhalefet görevi yükleyecektir. Çünkü Ak Parti´ye olan teveccüh her geçen gün biraz daha artmaktadır. Bu arkadaşlar hadlerini aşarak, Büyük Millet Meclisi Başkanımız Köksal Toptan´ın Zonguldak´a yüzünü dönmesi gibi bir söylemde bulunmuşlardır. Ancak Sayın Başkanımızın, yönü, yüzü gönlü her zaman Zonguldak ile beraber olmuştur. Öyle ki Zonguldak´a Meclis Başkanlığı döneminde 36 defa gelmesi ve bu gelişlerin her birinde ya açılış yapması veya herhangi bir yatırımın temelini atması gösteriyor ki Zonguldak´ımıza onların görmek istemediği birçok hizmet ve proje yapılmıştır.


Ak Parti milletvekillerimizle şehrimizle ilgili sorunların çözümünde üzerine düşen görevi her zaman yerine getirmişler ve hemşerilerimizin problemleri ile yakından ilgilenmişlerdir. Zonguldak´ın birlik ve beraberliğinden bahseden arkadaşlar bu güne kadar Ak Parti iktidarının yapmış olduğu hizmetlerin neresindedir, yapılanları ve halen yapılmakta olan projeleri görmezden gelip, Zonguldak için hiçbir proje üretemeyip hangi beraberlikten bahsediyorlar? Hizmet etme beraberliğinden mi yoksa sadece eleştiri ve muhalefet etme beraberliğinden mi. Ak Parti iktidarı döneminde Zonguldak´a yapılan hizmetleri bir kısmını muhalefetteki arkadaşlara hatırlatmak gerekiyor. Eski dönemde Zonguldak´tan çıkmış siyasetçileri iyilikle hepimiz anıyoruz. Ancak Ak Parti döneminde çok daha fazlasını yapan meclis başkanımızın, milletvekillerimiz ve Ak Parti teşkilatının da hakkını vermemiz gerekir" dedi.


´TTK milyonlarca lira


yatırım yapıyor´


Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, Ak Parti döneminde bir çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Ak Parti döneminde maden yasasıyla beraber özel kömür işletmeciliğinin önü açılmış ve bu sayede binlerce insanımıza iş imkanı sağlanmıştır. Kapanacak dedikleri TTK her yıl milyonlarca TL yatırım yapılmış 4 bin 200 insanımız iş imkanına kavuşmuştur.


Ereğli ve Alaplı´da kurulan tersanelerle beraber bölge insanına iş imkanı sağlanmıştır. Çatalağzı´nda yapımı devam eden elektrik santrali ve liman ile beraber bir çok insanımıza iş imkanı sağlanmıştır.


Üniversitemize ilçelerde ve beldelerde yeni bölümler açılmış kentimizin öğrenci kenti olması sağlanmıştır. Sağlıkta yapılan yatırımlarla üniversitemize bağlı Tıp Fakültesi devamlı gelişmekte ve diğer hastanelere yapılan yatırımlarla hastalarımız insanca muamele görmeye başlamışlardır ve rahat etmişlerdir. Havaalanı tamamlanıp yıllar sonra hizmete açılmıştır.


Yapımı biten ve halen devam eden duble yollarla beraber insanlarımız trafikte rahata kavuşmuş ve kaza yapma oranı azalmıştır. Şehir merkezimizde yapılan çevre yoluyla beraber şehir merkezinden geçen trafik biraz olsun rahatlatılmıştır.


Bunlar Ak Parti döneminde yapılan yatırımların bazıları, hepsini saymağa kalksak bir hayli vaktimizi alır. Bizi eleştiren muhalefet partili arkadaşlara soruyorum. Bahsettiğimiz yatırımlar kadarını Ak Parti den önceki tüm iktidarların döneminde yapılanlarla bir kıyaslayın. Göreceksiniz Ak Parti´den önce Zonguldak´a çok da büyük bir yatırım yapılmamış. Tabi bunu anlamak için objektif olmanız gerekmektedir. Bardağın dolu tarafından bakmanız gerekir. Zonguldak için projesi olmayanların yapılan hizmetleri anlamalarını beklemiyoruz, gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Biz Ak Parti olarak ilk günkü heyecanlarımızla hizmete devam ediyoruz. Ak Parti döneminde KÖYDES programları ile köylerimizde yapılan yol çalışmaları ve içme suyu çalışmaları herkesin takdirini kazanmıştır. Başka hiçbir iktidar döneminde köylere bu dönem olduğu kadar hizmet ve yatırım gitmemiştir. Bu yapılanları unutturmak için burada görev yapan seçilmiş arkadaşları küçük söylemlerle itham etmek ve karalamak kimseye fayda sağlamaz. O arkadaşların geçen dönemde bu dönemde yaptıkları hizmetler ortadadır. Hiç kimse birinin emir komutasında veya payandası altında değildir, herkes Zonguldak için ve temsil ettikleri insanlara en iyi hizmeti nasıl götürecekse onun çabasındadır. Görev yapan sivil toplum kuruluşlarını ve yöneticilerini bu şekilde itham etmek siyaseten doğru değildir" diye konuştu. Zonguldak´a hizmet etmek isteyen herkesin Ak Parti milletvekillerini ve teşkilatını her zaman yanında bulunacağını belirten Kazancı sözlerini şöyle tamamladı:


"Son olarak Zonguldak´a hizmet etmek isteyen herkes Ak Parti Milletvekili ve teşkilatlarını her zaman yanlarında bulacaktır. Ancak kimse bugüne kadar yapılanları inkar etmeden üzerine ben ne kadar katkı yapabilirim diyebilecek, art niyetli olmayacak, aksi takdirde yapılanları vatandaşlarımız görüyor. Bu şekilde muhalefet yapan siyasi partileri vatandaşlarımız daha uzun bir süre muhalefette tutmaya devam edecektir. Güneş balçıkla sıvanmaz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi