Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, artan ilgi nedeniyle seferlerin Ekim sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. Özşahin yakında yatırımcıların da havayoluyla gelmeye başlayacağını söyledi.


Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin, seferlerin eksiksiz devam ettiğini belirterek, yolcu potansiyelinde artış olursa sefer sayısında da artış olabileceğini söyledi.


Havaalanın açılmasından büyük mutluluk duyduklarını ve vatandaşın İstanbul-Ankara Karayolu çilesinden kurtulduğunu ifade eden Özşahin, konuşmasında şunları söyledi:


"Bugün (dün)10.20´ de uçak indi. Mevcut sayısını korumaya devam ediyor yani 146 yolcumuz vardı. Aynı şekilde dolu olarak geri döndü. Talep yoğun olursa sefer sayısı arttırabilirler. Her Çarşamba Ekim ayının sonuna kadar da seferler devam edecek. Sefer konusunda artış olur ama eksilme olmaz.

Havaalanının Zonguldak´a katkısı büyük olacaktır. İnsanlar büyük heyecan duyuyor ve mutlular. Hemen yakınlarına kavuşuyorlar veya evlerine gidebiliyorlar. Yıllardır İstanbul, Ankara Karayolu çilesinden herkes kurtuldu. İnsanların bu sevinç yoğunluğunu da biz sürekli görüyoruz. Uzun zamandır uğraş verdik ve sonunda başardık. İleriye gitmek için, seferlerin artması için ve daha güzel şeylerin yapılması için kurum kuruluş kim varsa herkesin bunu hemen gözden geçirmesi lazım. Her yönden bunu söylüyorum. Havaalanı yoluyla, suyuyla, tozu, toprağıyla her yönüyle gözden geçirilmelidir. Havaalanının Sanayi açısından olsun her açıdan bölgesel bir katkı sağlayacaktır. İnsanlarda artık güven duygusu ortaya çıkmıştır. Havaalanı çalıştırıldığı müddetçe yatırımcılar bu bölgeye gelmekten korkmayacaktır."
Editör: Pusula Gazetesi