Zonguldak’ta her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı arifesinde de mezarlıklar doldu taştı. 7 aylık Arife bebek de, ailesi ile birlikte 27 günlükken hayatını kaybeden ablası Mihriye Aksak’ın mezarını ziyaret etti.
Zonguldak’ta mezarlıklar Kurban Bayramı sebebiyle doldu taştı. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için mezarlıklara akın eden birçok vatandaş, mezar başlarında Kur'an okuyup dualar ederek ellerindeki bidonlarla kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizledi. Aksak ailesi de, yanlarına 7 aylık minik kızlarını alarak 27 günlükken hayatını kaybeden Mihriye Aksak’ın mezarını ziyaret etti. 6 yıl önce hayatını kaybeden kızının mezarına gelen 24 yaşındaki anne Behiye Aksak dua ederken, 7 aylık minik kızı Arife ise etrafı izledi.

ŞEHİTLER İÇİN KUR'AN OKUDU
36 yaşındaki Sevim Saraçlı ise, Zonguldak Şehitliği’ndeki şehitlerin mezarlarını tek tek gezerek dua etti. 2 çocuk annesi Saraçlı, şehitleri kendi evlatları yerine koyduğunu ifade ederek, sık sık ziyaret edip dua ettiğini söyledi. Şehitliğe her geldiğinde çok duygulandığını ifade eden Saraçlı, “Hepsi bizim evladımız. Doğurmak önemli değil. Şehitlerimizin hepsine dua ettim. İnsan çok duygulanıyor. Onları kendi evladımın yerine koyuyorum. Barış olsun, artık savaş olmasın hepimiz kardeşiz” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi