1 Kasım seçimlerinde 4. sıradan aday gösterilen Deniz Yavuzyılmaz'ın CHP Genel Merkeze gönderdiği dilekçe ile sıralamanın kamuoyu araştırmasıyla düzeltilmesini veya 7 Martta yapılmış olan eğilim yoklamasının dikkate alınarak aynen uygulamasını talep etti.
Dilekçe şöyle:
CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANLIĞI’NA

Zonguldak’ta, 7 Haziran 2015 Genel seçimleri aday belirleme sürecinde

üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen Önseçim hükmünde ki eğilim yoklamasını 2. sırada tamamladım. 2. sıraya konulan kontenjan nedeniyle de 3. sıraya kaydırılarak seçime girdim. 2011’ yılında 2 milletvekili çıkardığımız İlimizde, oy oranımızı artırarak 3. milletvekili çıkarmaya çok yaklaştık. 3. sıra adayı olarak, Zonguldak’ta yaşlısıyla, genciyle, ilçe örgütlerimiz, üyelerimiz, tüm Halkımızla omuz omuza gönül gönüle 8 ilçemizde birden çalışarak, 1977 yılından bu yana, 38 yıl aradan sonra ilk kez, Cumhuriyet Halk Partimizi hep birlikte 1. sıraya taşıdık. Seçim haritasında Karadeniz’in gururu olarak ilimizi kırmızıya boyadık. Bu durum, bizim için bir onur tablosuyken, başarısızlık olarak nitelendirilmesi, hem İlçe Örgütlerimize, hem üye ve gönüllülerimize, hem de seçim dönemi boyunca emek veren tüm Halkımıza büyük bir haksızlıktır. 1 Kasım Genel seçimleri için, Milletvekili aday belirleme sürecinde, Önseçim sonuçları korunacak denilmesine rağmen sonuçlar dikkate alınmaksızın arka sıramdaki aday 3. sıraya getirilmiştir. Bu durum önseçimin 2. si olmama rağmen 4. sıradan milletvekili adayı gösterilmeme neden olmuştur.

Önseçimin 1. sinin 1 Kasım Genel seçimlerinde 5. sıraya kaydırılma düşüncesi ne kadar demokrasiyle bağdaşmıyorsa, Aynı şekilde üyelerin iradesiyle önseçimin 2. si olan şahsımın da 4. sıraya kaydırılması bir o kadar demokrasiyle bağdaşmayan bir durumdur.

7 Haziran 2015 Genel seçimleri sürecinde, Bizler, Atatürkçü gençler olarak adandığımız bu yolda, Bir yandan eski, hantal ve ayak oyunlarıyla yapılan kirli siyaset anlayışını yıkmak ve yerine, Tertemiz, onurlu, dürüst ve iyi insanlarında siyasette yer alabileceği yeni bir siyaset anlayışını inşa etmek için mücadele ettik.
Eski siyaset anlayışı çarklarının hakim olduğu Türkiye siyasetinde, yepyeni bir vizyon ortaya koymayı hedefledik. Halkımızda büyük heyecan ve umut yaratan çalışma modelimizle, 7 Haziran seçimleri sonrasında da çalışmalarımıza hız kesmeden devam ettik. Zonguldak’ın evlatları olarak, Hiçbir zaman makam ve mevki sevdalısı olmadan, Zonguldak Halkımıza hizmet etmek, Sorunlarını çözmek, Gelecek nesillere modern, mutlu ve yaşanabilir bir kent bırakabilmek için, bu yola yüreğimizi koyduk.

Hedefimiz, bizimle birlikte yürüyen genç kardeşlerimize ve gelecek kuşaklara örnek olmak, cesaret vermek, tertemiz ilerleyebilecekleri bir siyaset anlayışı inancını sürekli olarak yaşatmaktır. Bu uğurda çalışmalarımızı, adanmışlık ruhuyla, İlkeli ve sağlam duruşumuzla her koşulda devam ettireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Bu şartlar altında, Zonguldak Halkının demokrasiye olan inancının sekteye uğramasını engellemek, Üyelerimizin özgür iradeleriyle dün, bugün veya yarın yapılacak olan tüm seçim sonuçlarına saygı duyulmasını sağlamak için, Genel Merkezi’mizin, 1 Kasım Genel seçimlerinde, aldığı karar doğrultusunda oluşturduğu henüz kesinleşmeyen 26. dönem milletvekili aday sıralamasını, ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesine koşulsuz bağlı kalarak, Bilimsel ve şeffaf olarak yapacağı halk nezdindeki kamuoyu araştırmasıyla düzeltmesini veya 7 Martta yapılmış olan eğilim yoklamasını dikkate alarak aynen uygulamasını talep ediyorum.

Editör: Pusula Gazetesi