CHP'den Hatay'da 10. sıradan milletvekili adayı gösterilen Sonay Aykut, listedeki yerini beğenmeyince adaylıktan çekildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den Hatay'da 10. sıradan milletvekili adayı gösterilen Sonay Aykut, listedeki yerini beğenmeyince adaylıktan çekilme kararı aldı. Aykut, "1 Kasım seçimleri için oluşturulan listede anlamlandıramadığım bir şekilde sıralamamın değiştirilmesi şahsımı üzmüş, bu değişikliği dava için verilen emeğin onuruna saygısızlık kabul edip partililerimizin ve bana destek veren tüm halkımızın affına sığınarak listedeki yerimden çekiliyorum" dedi.

7 Haziran seçimlerinde CHP Hatay 7. sıradan aday gösterilen ancak 1 Kasım'daki erken genel seçimlerde 10. sıraya konan Sonay Aykut, "Ülkemizin yaşamakta olduğu kaos ortamına bir son vermek için yine sandık başına gideceğiz. Partimiz bu amaçla yeni hazırladığı Milletvekilliği Aday Listesinde 7 Haziran listesini değiştirmiş, yeni bir heyecan yaratmak için eski İl Başkanımız partimizin emekçisi Sayın Servet Mullaoğlu'nu 6. sıraya yerleştirmiştir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. 7 Haziran seçimi sürecinde elimden gelen çalışmanın en iyisini yaparak, Hatay'ımızın her metrekaresinde alın terimin değmediği nokta kalmayacak şekilde çalışarak sizlerle vermiş olduğum mücadelede sıralarla işimin olmadığını gösterdiğime inanıyorum." dedi.

"SIRALAMAMIN DEĞİŞTİRİLMESİ ŞAHSIMI ÜZMÜŞTÜR"

Aykut yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bununla beraber 1 Kasım seçimleri için oluşturulan listede anlamlandıramadığım bir şekilde sıralamamın değiştirilmesi şahsımı üzmüş, bu değişikliği dava için verilen emeğin onuruna saygısızlık kabul edip partililerimizin ve bana destek veren tüm halkımızın affına sığınarak listedeki yerimden çekiliyorum. Ama biliniz ki; Sonay Aykut ne demokrasiden, ne laiklikten, ne cumhuriyetten nede Atatürkçülükten taviz vermeyecek bir Cumhuriyet kadınıdır. İnandığı dava için cephenin her kademesinde son gücüne kadar savaşacak bir neferdir."

ZONGULDAK'TA NE OLDU?

Bu arada 7 Haziran seçimlerinde üçüncü sıradan seçime giren CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz'ın 1 Kasım seçimlerinde dördüncü sıraya indirilmesi tartışmalara neden olmuştu.

Deniz Yavuzyılmaz, konuyu Atatürk gibi değerlendirip bir karar alacağını açıklamış, adaylıktan çekileceği sinyalini vermişti.

Editör: Pusula Gazetesi