Genel Maden İş´in Kurucuları ve daha sonraki yıllarda Başkanlık görevlerinde bulunan çok sayıda ismi yakinen tanıdığını ve onlarla çalışma fırsatı bulduğunu belirten Topkar, "Genel Maden İşçileri Sendikası, sendikacılığın kolejidir" dedi.


GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da ziyaretin kendilerine onur verdiğini belirterek, "Sayın Topkar´ın GMİS´in kuruluşu aşamasındaki ve daha sonraki yıllardaki anılarını dinlemek, tecrübelerinden yararlanmak memnuniyet verici" dedi.


Topkar, ziyaretin ardından GMİS Başkarlar Kurulu Toplantı Salonu´nda bulunan GMİS Kurucuları ve Genel Başkanları´nın fotoğraflarını da inceleyerek anılarını tazeledi.


Mehmet Çelikel Lisesi mezunu olan İsmail Topkar, 1949 yılında ABD-AFL, CIO Yüksek Hür Sendikacılık Kolejini bitirdi. 1946 yılında Zonguldak´ta şimdiki adıyla Genel Maden İşçileri Sendikası´nın kuruluşu için çalışma başlatan isimlerden biri olan Topkar, 117 ülkede sendikacılık üzerine araştırma ve incelemeler yaptı. Topkar, ilk Türk Teşkilatlanma Komitesi Başkanı, ilk Türk-İş Temsilcisi ve Petrol-İş Genel Sekreteri, IFPCW Dünya Petrol ve Kimya Federasyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Topkar´ın sendikacılık alanında çok sayıda ödülü bulunuyor.

Editör: Pusula Gazetesi