Ak Parti olarak Kozlu Belediyesi&[#]8217;ne, Zonguldak´ın menfaatleri için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyen Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, "İl kongremiz ardından daha dinamik ve yeni bir ekiple birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz parti gözetmeksizin tüm belediyelerimizi gezerek onlara destek vereceğimizi bildirmek istiyoruz. Yeni ekibimizle daha iyi işler yapacağımız kanaatindeyiz. Bunun için öncelikle ziyaretlerde bulunarak sıkıntıları dinliyoruz. Birlik ve beraberlik içinde başarılara imza atacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise konuşmasında: "Seçilmişler ve atanmışlar farklıdır. Zor bir seçim süreci yaşandı. Ak Parti yeni yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Güzel hizmetler yapacaklarını umut ediyorum. Ziyaret için onur ve şeref duydum. Belediye Başkanları bulundukları bölgeye hizmet ve o bölgeye yenilikler için görevdedirler. Siz bu belediyeye Ak Partili bir başkanın bulunduğu bir belediye gibi gelip istekte de bulunabilirsiniz. İsteklerinizi yapacağızdır. Bir an önce iç çekişmelerden kurtularak başkalarının başarısızlığından mutluluk hissetmeyi bırakmalıyız. Öncelikli amacımız hizmet olmalıdır" dedi.


Bektaş: ´Kozlu´yu ilçe yapsınlar hemen geçerim´


Gazetecilerin, DSP´den istifa ederek bağımsız Belediye Başkanı olan Ali Bektaş´a ´Ak Parti´ye geçeceğiniz yönünde bir takım iddialar var bu konuda ne diyeceksiniz?´ sorusu üzerine: "Ben kendi menfaatlerim için değil Kozlu´nun menfaatleri için bu görevdeyim.


Kozlu´nun menfaatleri beni Ak Parti´de gösteriyorsa ben Ak Parti´ye geçerim. Parti belediyelerden toplum adına bir şey ister.


Bu nedenle benden ne isterlerse bana ne söylerlerse emir telakki edeceğim. Hatta bugün Kozlu´yu ilçe yapsınlar, yarın Ak Parti´ye geçiyorum.


Olaya siyasi bakmıyorum. Bazı belediye başkanları kafalarının arkasında bir şey varsa olaya siyasi bakabilirler. Bende asla böyle bir şey olmaz" şeklinde yanıt verdi.


Uçar: ´Herkese kapımız açık´


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise: "Herkese kapımız açık. Bazı kısır döngülerden kurtulmak ve bazı kabukların kırılması gerekiyor. Bence bir belediye başkanı hizmet için hangi şemsiyenin altında, hangi kulvarda olması gerekiyorsa orda bulunmalıdır. Çünkü amaç hizmettir, hizmet olmalıdır. Partiler belediyelerden toplum adına bölge adına bir şeyler istemelidir" dedi.


Kozlu sahiline


100 milyon dolarlık yatırım


Kozlu sahiline yapılacak yatırımlar ile ilgili de bilgiler veren Başkan Bektaş: "Kozlu sahil yoluna 100 milyon dolarlık yatırım yapılacak. Projenin detayı ile ilgili şuan bilgi vermemem. Daha sonra kamuoyuna proje ile ilgili geniş bilgiler vereceğim. Bu öyle böyle bir proje değil, daha önce peşkeşle yapılan projeleri de gördük. Biz buraya insanları tatile getirmek istiyoruz. Tatilcileri tutabilecek güzellikte ve büyüklükte proje için çaba sarf ediyoruz. Karışık yapıya tatilci gelmez.


Projeyi hayata geçirecek kişiler gerçekten çok samimi ve iyi niyetliler. Aksi olsa 6 kez gelip incelemelerde bulunmazdırlar.


Bu proje ile beldedeki ve ildeki kalitenin artacağına inanıyorum. Sahil projesi deyip projeyi hafife almayalım. Sahiller o kadar önemlidir ki, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ağabeyimizde sahil ve festivalle efsane başkanlar arasında ismini yazdırdı.


İnsanların sıkıntısı paradoks olmalarıdır. Bir proje yapan işadamına yer tahsisi ettiğimizde peşkeş çektiğimizi düşünür. Aynı kişi bir sonraki gün ise o işadamıyla kendisinin ya da yakınlarına iş vermesi için bu işadamı ile görüşmemizi ister.

Bu mantığı anlayamıyorum. Siyasetin kötü taraflarından biri de budur. Siyasetin en kötü tarafı ise dedikodu mekanizmasının vilayet gibi değil, köy gibi işlemesidir" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi