Dağköy Yağlı Güreşleri dışarıdan bakıldığında sıradan bir etkinlik gibi görülse de Zonguldak lobisini tartışanlara çok önemli bir mesaj verdi.


Yıllardır siyasetin ve ticaretin içinde olan Ahmet Duyar Ankara Yenimahalle Belediye Başkanıydı. Seçildiğinde Zonguldak kendisini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Son yerel seçimlerde Ak Parti´den aday gösterilmesine rağmen seçilemedi. Belediye Başkanlığı döneminde Zonguldak´a ve Kozlu Belediyesi´ne pek çok destekte bulunan Duyar, Gücek Köyü´nde küçük bir çayırda yapılan güreşlerin daha üst düzey yapılmasını sağladı. Doğup büyüdüğü memleketine vefasını babası Hacı Kadir Duyar adına yaptırdığı 8 bin kişi kapasiteli kapalı tribünleri bulunan dev güreş arenası ile gösterdi. Türkiye´nin en popüler güreşçilerinin severek geldiği bir imkan yarattı. Belediye Başkanı seçilemeyen Duyar, kenara çekilmek yerine vefasını bu yılda gösterdi. Bu geleneğin sürdürülmesi için maddi manevi fedakarlık yaparak Zonguldak dışındaki Zonguldaklılara örnek oldu.


Milletvekilleri yıllardır bir birinin paçasından çekiştirip bürokrasinin merkezi Ankara´da Zonguldaklıları makamlara getirmeyerek Zonguldak Lobisi´nin önüne taş koydular. Sivil Toplum Örgütleri´nde ve iş yaşamında bir birlerine destek vermekten korktular.


Duyar´ın memleketine olan duyarlılığı Zonguldak lobisini engelleyenlere önemli bir mesaj oldu.


Duyar´ın alkış aldığı Dağköy´de, yine Ankara´da yaşayan İşadamı Tuncay Karakuş´ta 67 bin lira ile güreş ağası seçilerek mesaj veren ikinci kişi oldu.

Editör: Pusula Gazetesi