Devrek Baston ve Kültür Festivali´nin Kurucusu Devrekli eski Bakan Dr. Veysel Atasoy anısına bu yıl ilk kez düzenlenen "Dr. Veysel Atasoy Yılın En´leri Ödülü" sahiplerini buldu.


Devrek Belediyesi&[#]8217;nce yapılan anket sonucu "Dr.Veysel Atasoy Yılın En´leri Ödülü"ne "Papatyam Dizisi Oyuncusu Asıl Omağ , "Yılın En İyi Komedi Kadın Ödülü"ne, Papatyam Dizisi Oyuncusu Deniz Oral, "Yılın En İyi Komedi Erkek Ödülü"ne, Sanatçı Murat Daltaban "Yılın En İyi Drama Dizisi Erkek Oyuncusu Ödülü"ne, sanatçı Miraç Eronat "Yılın En İyi Drama Dizisi Kadın Oyuncusu Ödülü"ne, Yönetmen Veli Kuzlu "Devrek Onur Ödülü"ne, Hicran Yarası Dizisi Yönetmeni Esin Yağmurdereli de "Yılın En İyi Drama Yönetmeni Ödülü"ne layık görüldüler.


YILIN EN İYİ DRAMA KADIN OYUNCUSU: Miraç Eronat´a ödülünü Devrek Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Çetin Bozkurt verdi.


YILIN EN İYİ DRAMA ERKEK OYUNCUSU: Murat Daltaban&[#]8217;a ödülünü Devrek Göyçebeyliler Derneği Başkanı Murat Ayanoğlu verdi.


YILIN EN İYİ KOMEDİ KADIN OYUNCUSU: Aslı Omağ. Ödülünü Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar verdi.


YILIN EN İYİ KOMEDİ ERKEK OYUNCUSU: Deniz Oral. Ödülünü Dr. Veysel Atasoy´un eşi Işın Atasoy verdi.


YILIN EN İYİ DRAMA DİZİ FİLMİ: Hicran Yarası. Ödülünü Av. Yusuf Salaş verdi.


YILIN EN İYİ KOMEDİ DİZİ FİLMİ: Papatyam. Ödülünü Dr. Veysel Atasoy´un eşi Işın Atasoy verdi.


YILIN ONUR ÖDÜLÜ: Veli Kuzlu. Ödülünü Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar verdi.


Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar törende yaptığı konuşmada, "Devrek Baston ve Kültür Festivali´nin ilk temelini Devrekli Bakan Veysel Atasoy´un attığına işaret ederek şunları söyledi: " Eski Bakanımız, rahmetli Veysel Atasoy Devrek Baston ve Kültür Festivali´nin ilk kurucusudur. O´nu burada saygı ve şükranla anıyoruz.


Bizler de burada O´nun anısını yaşatmak amacıyla bu yıl ilk kez, halk jürisinin belirlediği oylarla, O´nun adına düzenlediğimiz "Yılın Enleri Ödülü"nü vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Unutulmaması gereken şey, bir ülkenin sanatı ve sanatçısıyla varolduğudur. Atatürk´ün dediği gibi ´ Sanatsız kalan bir memleketin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir".


Bizler de bu amaç ve ilke doğrultusunda sanatçılarımıza sahip çıkma, onlara gereken destek ve ilgiyi vermek adına buradayız. Bu festivalimizle aynı zamanda sanatçı-sanatsever ve halk bütünleşmesini sağlama adına yola çıktık. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum"dedi.


Başkan Ulupınar, ödül kazanan sanatçılara birer adet Devrek Bastonu ve Teşekkür Belgesi sundu.

Editör: Pusula Gazetesi