Zonguldak’ta kas erimesi hastalığına yakalanan ve ailesinin desteğiyle tüm engellerin üstesinden gelen 28 yaşındaki Hakan Alkan, evlerinin önündeki 200 metrelik bozuk yol nedeniyle en yakın yere bile gidemediğini belirterek yardım çağrısında bulundu.
Zonguldak merkeze bağlı Alancık köyünde yaşayan Alkan Ailesi’nin en büyüğü olan 28 yaşındaki Hakan Alkan, 11 yaşında kas erimesi hastalığına yakalandı. Günden güne bedeni gerilen Hakan Alkan için ailesi seferber oldu. En büyük destekçisi olan ailesi sayesinde hayata tutunan Hakan Alkan, kardeşleri ve ailesi sayesinde günlük ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
Şehir merkezine sadece 10 kilometre uzakta yaşayan Hakan Alkan, kendisine verilen akülü araba ile sokakta gezebiliyor. Evlerinin önündeki 200 metrelik patika yolda defalarca kaza geçiren ve ölümün kıyısından dönen Hakan Alkan, yol engelinin bir an önce çözüme kavuşması için yetkililere çağrıda bulundu.

“ARABA ALDIK, BOZUK YOLDA KULLANAMIYOR”
Çiftçilikle uğraşan baba Ramazan Alkan ise oğlu için yetkililere seslendi. Yolun yapılmasını isteyen baba Ramazan Alkan, “Benim oğlumda 11 yaşından sonra kas erimesi başladı. Şu anda 28 yaşında. Yola gidip gelmesi için annesi, kız kardeşi, erkek kardeşi olmayınca mezarlıklara dahi gidemiyor. Biz zor zahmet kendi bütçemizden araba aldık. Ben tarlaya bağa bahçeye gittiğimde, evde kimse olmuyor. Evde sıkılıyor. Arkadaşlarını göremeyince muhabbet edemiyor. Biz işimizi bırakıp peşine gitmek mecburiyetinde kalıyoruz. Yol için biz çok zordayız. Yetkililerimizde yol için sesleniyorum. Oğlum buradaki yolu kullanırken düşüyor. Arabası sağa sola kaçıyor. 18 seneden beri sandalyeye mahkum kaldı. Annesinin sırtında lavaboya gidiyor” dedi.

“ENGELLİ OLDUĞUMUZ İÇİN YAŞAMAYA HAKKIMIZ YOK”
20 yıldır sandalyeye mahkum yaşayan Hakan Alkan ise, “12 yaşımdan sonra yürüyemez hale geldim. Kas sinir hastalığı var. Vücudum git gide eriyor. Geriliyorum. 18 yıldır bu haldeyim. Ben gibi bir çok engelli kardeşim de var. Ama benim durumum çok kötü. Yolum yapılmıyor. Buradan aşağıya inemiyorum. Mezara dahi gidemiyorum. Şehit bir ağabeyimiz var. Onun mezarına dahi gidemiyorum. 200 metre uzaklıktaki yere dahi gidemiyorum. Kime başvurduysam beni geri döndüm. Kime başvurduysam yarıda bıraktı. Yol engelim var. Yollarımız kaldırımlarımız bize engel. Bir tek köyümüz değil. Şehir merkezimiz de öyle. Engelli olarak hiçbir hakkımız yok. Gece sokağa çıkamıyoruz. Elektrik direğinde lambamız yok. Burası karanlık oluyor. Bu direk neredeyse üzerimize yıkılacak. Elektrik şirketinin yetkililerinden yardım istiyoruz. Bir ara evimizde yangın çıkıyordu neredeyse. Zor söndürdük. Ağaçlar kabloları sardı. Yağmurda kablolardan resmen kıvılcım çıkıyor” şeklinde konuştu.
Yolun yanı sıra evlerinin yanındaki elektrik direğine lamba da isteyen aile, büyüyen ağaçların elektrik tellerini etkilemesi sebebiyle elektrik firması yetkililerinden yardım istedi.
Editör: Pusula Gazetesi