Irak’ın Başkenti Bağdat’ta stadyum inşaatında çalışırken kaçırılan 18 işçiden 9’unun kimliği belirlendi. Zonguldaklı iki işçinin ailesi devlet yetkilerinden yardım istedi.

Irak’ta Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Başken Bağdat’ın Sadr kentinde sabaha karşı yerel saatle 05.00 sıralarında yüzleri maskeli ve üniformalı kişilerce şantiyeye düzenlenen baskında 18 Türk işçisi kaçırıldı. Nurol İnşaata bağlı bir şantiyeye 20’ye yakın araç ile geldikleri iddia edilen yüzleri maskeli kişilerin önce kapıdaki güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdiği ardından da 18 Türk işçisini uyudukları sırada karavanlarından zorla kaçırıldıkları belirtildi.

18 İŞÇİDEN 9’UNUN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Nurol İnşaat’ın alt taşeronu olarak spor salonunun çelik konstrüksiyon illerini yapan ZBS Alfa Çelik Firması yetkilisi İsmail Köroğlu işçilerden bazıların isimleri hakkında bilgi verdi. Buna göre kaçırılan işçiler arasında Zonguldak’ın Alaplı ilçesinden Tahir Cömert, Recep Tekin, Düzce Akçakoca’dan Metin Toraman, Bursa’dan Ender Gündoğan, İzmit’ten Özpilavcı, Ankara’dan şantiye şefi Coşkun Yılmaz, Necdet Yılmaz, Batuhan Yılmaz ve Adana’dan da Satılmış Kayıkçı yer alıyor. İsmail Köroğlu kaçırılanlar arsında 3 mühendis, 1 muhasebeci, 1 vinç operatörü ve 4 işçinin daha bulunduğunu belirtti. Telefonla bilgi veren Köroğlu çalıştıkları bölgenin IŞİD’e uzak bir bölge olduğunu dolayısıyla kaçırma işini IŞİD’in yapmış olamayacağını belirterek eylemin fidye amaçlı yapılmış olabileceğini düşündüklerini söyledi.

ANNE NAZİKAR CÖMERT OĞLUNU GERİ İSTİYOR

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan ve kaçırılan işçilerden Tahsin Cömert’in annesi Nazikar Cömert ile kardeşi Kenan Cömert devlet yetkililerinden yardım istedi. Ağabeyinin yaklaşık altı ay önce Irak’a çalışmaya gittiğini ve 1,5 ay önce kendisi ile görüştüklerini belirten Tahsin Cömert, Kurban Bayramı’na izine gelmesini beklerken bu haberi aldıklarını söyledi. Cömert kaçırılma olayının ardından kimseden haber alamadıklarını ve sadece televizyonları takip ederek bilgi sahibi olmaya çalıştıklarını ifade etti. Anne Nazikar Cömert ise oğlu ile 1,5 ay önce vefat eden babasının cenazesi sonrası görüştüklerini belirterek hayatından endişe duyduğunu söyledi. Annen Nazikar Cömert 4 çocuğundan biri kaçırılan oğlu Tahsin Cömert’in sağ salim evine dönmesi için Başbakan’dan yardım istedi.Anne Nazikar Cömert "Ben oğlumun kaçırıldığını bu akşam duydum. Haberlerden duyduk. Dün akşam hanımı ve çocukları ile konuşmuş. Kurban bayramında geleceğini söylemiş. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum. En son iki ay evvel gördüm. Babasını daha yeni kaybettik. Babasının cenazesine gelemedi. İzin alamamıştı” dedi.

OĞLUNUN DÜĞÜN MASRAFLARI İÇİN GİTTİĞİ IRAK’TA KAÇIRILDI

Aydınyayla Köyü’nde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce Irak’a giden Recep Çetin’in eşi Hakibar Çetin, kocasının hem oğlunun düğün masraflarını çıkartmak hemde borçlarını kapatılmak için çalışmaya gittiğini söyledi. Akşam saatlerinde fındık tarlasında çalıştığını ve eve döndüğünde durumdan haberi olduğunu anlatan Hakibar Çetin "Kocam birinci ayda Irak' a gitti. Eşimle en son bir hafta önce telefonla görüştüm. Ben sorduğum zaman hep iyi olduğunu söylüyordu. Çalıştıklarını ve rahatının iyi olduğunu söylüyordu. Arife gününe kadar hep geleceğini söylüyordu. Uçak biletini de aldıklarını söylüyordu. Bekar oğlum var. Onu evlendirecektik. Onun için Irak' a gitti. Ben köye gelince duydum. Fındık bahçesindeydim. Telefonum da yoktu. Akşam yeni duydum daha. Devletimizden ve başbakanımızdan yardım istiyorum. Kurtarılmasını istiyorum. Eşimin hayatından endişe ediyorum. Korkuyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi