Ereğli Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı ziyaret etti.


Başkan Posbıyık, Kent Konseyi´nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ereğli´nin Kent Konseyi´nden çok şey beklediğini söyledi. Kent Konseyi´ni sivil toplum örgütlerini ve siyasi partileri biraraya getirmek suretiyle Ereğli´nin geleceğini aydınlığa çıkarmak için bir kurtarıcı örgüt olarak gördüğünü belirten Posbıyık, Kent Konseyi yönetiminin çok onurlu ve zor bir görevi üstlendiklerini belirtti.


Posbıyık, "Kent Konseyi son derece önemli. İçimizde bulunduğu ekonomik sorunların çalışanların sıkıntılı olduğu bir dönemde insanlar bir arayış içerisinde toplumda ses çıkaranlar yok. Sivil toplum örgütlerinde birlik ve beraberlik yok. Demokratik haklarını aramıyorlar, sessiz kalıyorlar, ezilenler var bu anlamda. Kent Konseyi´nin en önemli görevlerinden biri Kdz. Ereğli´de bulunan sivil toplum örgütlerinin hepsini toparlayıp onlara belirli noktalarda hedefler seçip o hedeflere siyasi parti ilçe başkanları ile birlik beraberlik içerisinde Ereğli´ye yeni bir ruh kazandırmaktır. Kent Konseyi´nin asli görevlerinden biri yaşadığı kentteki sorunları tespit edip belediye meclisine bildirmesi, belediye meclisi tarafından da bu uygun görülürse yasal hale getirilmesidir. Benim şahsen bakış açım Kent Konseyi´ne sadece kentin iç meseleleri ile ilgili belediye meclisi kararlarını hazırlamak değil sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri bir araya getirmek suretiyle Kdz. Ereğli´nin geleceğini aydınlığa çıkarmak için bir kurtarıcı örgüt olarak görüyorum. Kurtarıcı derken, ekonomik ve diğer yönden Ereğli´yi kurtarmayacak. Çok beklediğimiz o sessizliği yırtmak için uzlaşma noktasında bir araya gelip Ereğli´nin öncelikli sorunlarını sıralamak gerekir. Bizim birinci meselemiz şudur, bunu siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum örgütleri karar verecekler. Sorunlar tespit edildikten sonra sağlanacak birlik ve beraberlikle gerekirse Ankara´ya gidilmesi gerekirse Ankara´ya gidilmelidir.


İşin belediye ayağı aynı anlayış içerisinde olduğumuz için kadın, çocuk, gençlik komisyonlarının hazırlayacağı tasarıları belediye meclisine göndermek ve karar almak.


Çok verimli geçeceğine inanıyorum ama benim esas önemsediğim tekrar ediyorum Kent Konseyi´nin bütün sivil toplum örgütü liderlerini ve yöneticilerini bir araya getirmek suretiyle Ereğli´nin öncelikli sorunlarını sıralamak ve o konular üzerinde toplu hareket etmemizi sağlayacak önderlik yapması bakımından son derece önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Bu konuda Kent Konseyi´nin başarılı olacağına inanıyorum. Çok onurlu ve zor bir görevi üstlendiniz.


Biz Ereğli Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız. Benim parantez için söylemek istediğim bir şey var yerel basın ile çok iyi ilişkiler içerisinde olmamız gerekecek. Yaptığımız çalışmaları topluma yansıması lazım.


Topluma yansıtamazsak yaptığımız başarılı çalışmalar kendi aramızda kalır. Topluma bunu yansıtırsak çok daha verimin artacağına inanıyorum. Ereğli´yi dolaşıyorum toplumda Kent Konseyi konusunda büyük bir beklenti var" dedi.


Kent Konseyi Başkanı Muhabbet Tezel de, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın verdiği desteğe teşekkür ederek, ekonomik, sosyal ve kültürel problemleri kamuoyu oluşturarak gündeme getireceklerini söyledi.

Tezel, "Sivil toplum örgütleri demokrasinin kurumsallaşması konusu ile çok önemli bir araç. Yaşadığımız kentte kentlik bilincinin oluşturulmasında güzel bir kamuoyu oluşturmak zorundayız. İnsanlarımız kentlerine sahip çıkmalılar. Ekonomik, sosyal ve kültürel problemleri kamuoyu oluşturarak gündeme getireceğiz. İstişare ederek kamuoyu oluşturulmasının ardından sorunların birlik içerisinde çözüleceğine inanıyorum. Alternatifi olmayan bir ekonomimiz var. Bu ekonomiyi çeşitlendirebiliriz. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde güzel organizasyonlarla güzel işler yapacağız" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi