Zonguldak Merkeze bağlı Mithatpaşa Mahallesi Şinasi Sokak’ta korku ve tehlike saçan 120 yıllık Fransız evi yıkıldı. Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Murat Topçu, mahalle sakinlerinin evle ilgili şikayetlerini dikkate aldıklarını belirterek, evin yıkımı için çalıştığını söyledi.

120 yıllık Fransız evinin tarihi bir yapı olup-olmadığını araştırdıklarını belirten Topçu, “Burada can ve mal güvenliğini olmaması, tehlikenin bir adım ileriye gitmesinden dolayı evin yıkımını gerçekleştirdik. Harabeden geriye hiçbir şey kalmadı, tehlike sonlanmış bulunuyor” dedi.

Mahalle Muhtarı Topçu, evin yıkımının gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi:

“7 Haziran seçimleri öncesinde bu sokağa geldiğimde Şinasi Sokak’ta oturan vatandaşlarımızın benden talepleri oldu. Bu talepler doğrultusunda bu Fransız binasını inceledim, gerçekten de burada bir tehlike vardı. Bu anlamda bir çalışma yaptık. Binanın fotoğraflarını çekerek ilgili kurumlara dilekçeler yazdım. Öncelikle belediyeden buranın tarihi kalıntı olup olmadığını araştırdık. Buraya yakın yerlerde tarihi binaların olduğunu öğrendik. Bu zamana kadar da yıkılmamasının sebeplerinden biri de buydu. Ama burada can ve mal güvenliğini olmaması, tehlikenin bir adım ileriye gitmesinden dolayı evin yıkımını gerçekleştirdik. Sayın Valimiz bu konuda duyarlı oldu. Bu duyarlılığından dolayı Sayın Valimiz Ali Kaban ve Vali Yardımcımız Ahmet Mailoğlu’na teşekkür ediyoruz. Harabeden geriye hiçbir şey kalmadı, tehlike sonlanmış bulunuyor.”

Şinasi Sokak sakinleri ise, Fransız evinin yıkılmasından memnun olduklarını belirterek, “Çocuklarımız tehlike altındaydı, önünden ‘yıkılacak’ diye geçemiyorduk. ‘Başımıza bir şey düşecek’ diye korkarak geçiyorduk. İlla bir ölüm olayı olduğu zaman mı yıkılacaktı? Şimdi korkumuz gitti, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.
Editör: Pusula Gazetesi