Zonguldak Bölge Çalışma Müdürlüğü&[#]8217;ne başvuran yaklaşık 20 kişilik gurup, emeklerinin karşılığını alacağı günü bekliyorlar. Mağduriyetlerini dile getiren maden işçisi Satılmış Demiroğlu, çalışmak zorunda olduklarını ve artık bu duruma bir çare bulunmasını istedi.


Demiroğlu arkadaşları adına yapmış olduğu konuşmada: "Şikâyette bulunan biz üçüncü gurubuz. Bu kadar rezillik olmaz. Maaşımızı istedik diye işimizden olduk. İşimizi verseler işten ayrılmazdık. Bu krizde geçinmeye çalışıyoruz. 3 aydır maaş alamıyoruz. Hep yarın diyorlar ama bir türlü alamıyoruz. En son maaş istediğimizde de ´ister çalışın ister çalışmayın´ dedi. Bizde işi bıraktık. Bu madende 40´a yakın kişi çalışıyor. Diğer vardiyadaki arkadaşlarımız alacaklarını kömür olarak aldılar. Ama bize onu da vermediler. Diğer arkadaşlarımızın da alacakları var ve şirketle mahkemelikler.


Bu zamana kadar maaşlarımızı da hep avans gibi aldık. O aldığımız parayı da grev yaparak aldık. Yoksa onu da vermeyeceklerdi. Çıkan kömür hemen satılıyor.


Satış çok iyi ama bize para vermiyorlar. Direk aldık, vinç aldık diyorlar. Ama alınan bir şeyde yok. Çıkardığımız kömürü pazarlayanda bizdik. Artık sesimizi duyan olsun istiyoruz. Bize ´maaşınızı vereceğiz gelin´ deseler hemen gideriz. Çünkü paraya ihtiyacımız var. Çoluk çocuğumuz var. Hepimiz Gökçebey´in Köyünden geliyoruz. Ekmek parası için sabahın 5´inde kalkıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi