Zonguldak ithal kömürle ısınadursun, De-Ka Madencilik sanayide kullanılmak üzere yüksek kaliteli kömür satışına başladı. Zonguldak´ın ve bölgemizin özel sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan DE-KA Şirketler Grubu böylece bir ilke imza atmış oldu.


DE-KA-Şirketler Grubu tarafından, paket halinde olan 25 tonluk kömür yüklü konteynır, TIR´la Gemlik Limanı´ndan Birleşik Arap Emirlikleri´ne gönderilmek üzere uğurlandı.


Kömür ithalatının yoğun olarak yaşandığı ilimizde ilk kez olarak başka bir ülkeye kömür ihraç edilmesi büyük bir mutlulukla karşılandı


Konteynırın yüklenmesi esnasında açıklama yapan Grup Genel Koordinatörü Adnan Akgün, Zonguldak´ta bir ilki gerçekleştirerek, Birleşik Arap Emirlikleri´ne kömür ihracatına başladıklarını söyledi. Akgün, "DE-KA Şirketler Grubu olarak belki de Zonguldak´ta bir ilki gerçekleştiriyoruz bugün. Birleşik Arap Emirlikleri´ne kömür ihracatına başlamış bulunuyoruz. Kendi üretimimiz olan kömürü belli standartlarda kalite anlamında yükselttiğimiz kömürü, Birleşik Arap Emirlikleri´ne göndermek üzere ilk TIR´ı bugün yüklüyoruz. Bu Zonguldak için çok önemli bir gelişmedir. Hepimizde biliyoruz ki Zonguldak´a hep ithal kömür getirilmekte ama biz kendi ürettiğimiz kömürü belli kalitede, belli standartlarda yurt dışına ihraç etmek için ilk adımı bugün atmış bulunuyoruz. Bu aynı zamanda ülkemiz içinde çok önemli bir adımdır. İlimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun diyoruz. Bunu ilk parti olarak gönderiyoruz ve devamı gelecek" dedi.


Yüklenen TIR, son olarak kantar işlemleri yapılarak Bursa´nın Gemlik Limanı´na uğurlandı.


MUSA DEMİR ŞAŞKIN VE MUTLU


Burada açıklama yapan DE-KA Şirketler Grubu sahiplerinden işadamı Musa Demir, "Dışarıya Kömür ihraç etmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.


Demir, şaşkın ve mutlu olduklarını belirterek; "Yaklaşık bundan 1 ay önce bir arkadaşımız aradı ve bizim Erdemir´e kaliteli mal (kömür) verdiğimizi öğrendiğini belirterek benden numune istedi. Bizde numune gönderdik ve numuneler istenilen değerlerde çıktı. Bunun üzerine biz de ilk kömür yüklü TIR´ımızı bugün gönderiyoruz. Aylık 400 ton civarında 0.10 kömür talebi olduğunu söyledi. Gerçekten 20 yılı aşkındır madencilik sektörüyle uğraşıyorum, böyle bir şeyle (İhracat) karşılaşacağımı hiç düşüne-miyordum. Hep biz dışarıdan kömür ithal edilir diye biliyorduk ama şimdi kömür ihraç ediyoruz ve şu anda çok heyecanlı ve neşeliyim. Önümüz açık olacak diye düşünüyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi