Zonguldak Merkeze bağlı Mithatpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi üzerinde bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait tüneli yıllardır mesken tutarak, bali çeken ve uyuşturucu kullanan kişiler, mahalle sakinlerinin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Tünelde bazı vatandaşların da tuvaletlerini yaptıkları belirtiliyor. Gündüz bile geçmeye korktuklarını belirten vatandaşlar, bazı kişilerin ellerindeki naylon poşet içinde bali çektiklerini söylediler. Bazı vatandaşların önünü kesen kişi ya da kişilerin, para istedikleri ve taciz ettikleri belirtiliyor. Tünel girişinde ve içinde boş bali kutuları ve tüplerinin yanı sıra bira kutuları ve çeşitli alkol şişelerinin olduğu gözlenirken, yetkililerin gerekli tedbirleri alması isteniyor.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK”

Vatandaşlar, “Buraya giren-çıkan belli değil. Can güvenliğimiz yok. Evlerimize gitmeye çekiniyoruz. Gündüz bile buradan geçemiyoruz. Bazı kişilerin ellerindeki naylon poşet içinde bali çektiklerini görüyoruz. Yetkililer, buraya biran önce önlem alsın. Ayrıca rayların etrafı çevrili olmaması nedeniyle trenlerin ne zaman geçeceği belli olmaması ayrı bir tehlike oluşturuyor. Can güvenliğimiz yok” şeklinde konuştular.

“VATANDAŞLAR KORKUYOR!”

Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Murat Topçu, tünelin ağzında madde bağımlılarının mesken tutmasının ve içki içilmesinin buradan geçen vatandaşları tedirgin ettiğini belirterek, “Bazı vatandaşlar tuvaletlerini yapıyor, uygunsuz hareketlerde bulunuyorlar. Emniyet güçlerimize ve İl Emniyet Müdürümüz Osman Ak’a duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlar zaman zaman 155’i aradıklarında polis anında geliyor, grupları dağıtıyorlar, ama polis gittikten sonra bir başka gruplar buraya gelip mesken tutuyor, içki içip, bali çekiyorlar” dedi.

“TÜNEL ÇEVRESİNİN KAPATILMASI TALİMATI VERİLDİ”

Muhtar Topçu, “Vali Yardımcımız Ahmet Mailoğlu bu konuda duyarlı davrandı, bu madde bağımlıları ile ilgili eski Öğretmenevi binasını da yıktırarak olumsuzluğu ortadan kaldırdı. Biz Gar Müdürümüz ile gerekli görüşmeler yaptık. O sırada AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da oradaydı ve konuyu kendisine ilettik. Milletvekilimizde konuya hassasiyetle yaklaşarak, tünel çevresinin yanlarının kapatılması konusunda çalışmaların başlatılması talimatını verdi” diye konuştu.

TOPÇU, AİLELERE SESLENDİ

Ailelere de seslenen Topçu, “Biran önce duvar veya tel örgülerle buranın kapatılmasını istiyorum. Ailelere de buradan seslenmek istiyorum. 14-15 yaşlarındaki çocuklarımız madde bağımlısı kişilerin yanında takılıyor. Aileler, çocuklarının kimlerle vakit geçirdiklerini iyi gözlemlesinler ve takip etsinler. Pusula Yayın Grubu’nun da, sorunlara karşı gösterdiği ilgiye de teşekkür ederim” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi