7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında yaşanılan süreç ve yaşanan koalisyon görüşmelerini anlatmak amacıyla kente gelen CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ve Süleyman Demirel Üniversitesi Eski Rektörü, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar parti binasında basın toplantısı düzenledi.
Parti binasında düzenlenen basın toplantısına CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer katıldı. Konuşmalardan önce CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, kente gelen misafirleri basına ve kamuoyuna tanıttı.
Programda ilk olarak konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, “Bilindiği üzere 7 Haziran öncesinde AK Parti hükumetine karşı 3 muhalefet partisi kendi eleştirilerini ortaya koyarak mücadele ettiler. 3 koldan AK Parti iktidardan düşürüldü. Meclis başkanlığı seçimiyle birlikte AK Parti’nin tekrardan tek başına hükumet olamayacağı ve koalisyon kurulamayacağını düşünüyorduk. Bunun nedeni Bahçeli’nin AK Partiyi desteklemesiyle oldu. Fakat CHP kendi parti çıkarlarını geriye ederek ve ülke çıkarlarını düşünerek AK Parti ile masaya oturdu ve bu görüşmeler olumlu sonuçlanamadı. Bunlar daha yeni bir parti ve 2000’li yıllarda kuruldu. CHP ise 90 yıllık bir parti. Bunlar yağlanıp paklanıp halkın önüne koyuldular. Maalesef iyi başladığı gözüken parti bugün tüm Türkiye'yi yangın yerine çevirdi. PKK terörü yeniden başladı. Bunlar iş başına gelirken terör sıfıra indirilmişti ama şu an 60’ın üzerinde şehidimiz bulunuyor. Bu parti sıfır sorunla aldığı terörü bugün tekrardan başlattı.

"MHP’NİN TUTUMU YÜZÜNDEN OLMADI"
Arından konuşan CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık Türkiye'nin sorunlarının çözümüne ihtiyaç olduğunu ifade ederek “7 Haziran sonrasında bir tablo ortaya çıktı ve madem milli iradeye saygı gösterilecek buradan gelen mesaja önem vermek ve doğru algılamak gerekiyordu. Partimiz bu mesajı doğru algıladı ve biz yüzde 60 blokla bir koalisyon düşünmüştük. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin tutumu yüzünden bu olamadı. Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılar sebebiyle PKK terörü nedeniyle şehitler verilirken acil bir hükumet gerekiyordu ve partimiz bu sorumluluğu üstlendi. Bu süreci de çok sağlıklı bir şekilde götürdü. Bizim seçim bildirgemizde sözlerimiz vardı. Biz yine Türkiye'nin sorunlarını 5 konu başlığında toplayarak 14 ilkeyle koalisyon masasına oturduk. AK Parti ile koalisyon masasına geç oturduk. 32 gün anlamsız geçen bir süre var. Ardından oluşan ekipler 5 oturum halinde toplantı yaptılar ve biz 14 temel ilkemizi ayrıntılı olarak anlattık. Genel başkanımız hem bizlerle hem de vatandaşlarla bu süreci her aşamada paylaştı. Partimiz kanadından da toplantıların tutanak altına alınması istendi. İşte bu sürecin şaibeli olmaması için tutanak altına alındığını tekrardan ifade ediyorum. Biz 4 yıllık bir koalisyon için oturduk. Göstermelik bir koalisyon istemedik. Türkiye'nin sorunlarının çözümüne ihtiyaç var. Ardından gelinen noktayı hep birlikte biliyoruz ki bu süreç gerçekleşmedi” dedi.

"MHP’YE OY VERİRKEN ZONGULDAKLILARIN İYİ DÜŞÜNMESİNİ İSTİYORUM"
Son olarak konuşan Süleyman Demirel Üniversitesi Eski Rektörü, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar, AK Parti sıkıştığı zaman MHP’nin yardım ettiğini iddia etti. Baydar, şöyle dedi:
"7 Haziran seçimlerinde 3 tane parti AK Parti belasından başımızı def etmek için oy verdi. Bu 3 partinin seçmeni bir meclis başkanlığını ilk defa 13 yıldır AK Parti dışında birisinin kazanma şansı vardı. Son ana kadar da bu MHP merak etmeyin son turda biz size destek vereceğiz dedi. Sonra ne olduysa bu MHP’nin düğmesine basıldı ve son anda vazgeçti. 'Milli sıyışma bakanı' diyerek dalga geçtikleri İsmet Yılmaz’ı TBMM başkanı yaptılar. Şimdi buradan AK Parti'den hesap sorsun diye oy veren seçmenlerime sesleniyorum. Bir daha oy verecekmisiniz? AK Parti’nin kuyrukçusu olan AK Parti sıkıştığı zaman yardım eden MHP’ye, MHP'ye oy verirken bundan sonra Zonguldaklıların iyi düşünmesini istiyorum. MHP’ye verdiğiniz oy AK Parti'ye gidiyor hesap sorma falan yok. Hükumeti kurma görevi Davutoğlu’na verildi. Davutoğlu idare etti 40 gün sonra topu çevirdi verdi. 5 gün daha var 45 günlük sürenin dolmasına siyasi teamüller gereği görev 2. büyük parti genel başkanına verilmesi lazım. Kim o? Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu. Niye vermedi? Çünkü istemiyor."
Editör: Pusula Gazetesi