Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Karaman Beldesi´nde yapmayı planladıkları 24 derslik okul projesiyle ilgili yönetmelikten onay beklediklerini söyledi.


Okulun yapımı için paranın hazır olduğunu yönetmelik değişikliğini Başbakanlıktan onaylanmasını beklediklerini belirten Kalaycıoğlu; ´Bu gün onay gelsin inşaata bugün başlarız, gecikme bizden kaynaklanmadı´ dedi.


Ne olursa olsun madencinin adını eğitimde yaşatacaklarını dile getiren Kalaycıoğlu; "Karaman Beldemizde yapacağımız 24 derslik okul için her şey hazır. Okul ve sağlığa ayıracağımız yardımlarla ilgili yönetmelik değişikliğimizin Başbakanlık tarafından onaylanmasını bekliyoruz. Okulun yapımı için hazırlandığı 3 trilyonluk paramızı ayırdık ve protokol imzaladık. Her şeyimiz tamam sadece Başbakanlıktan yönetmeliğin onaylanmasını bekliyoruz. Beklediğimiz cevap bu gün gelsin okulun inşaatına hemen başlayacağız. Biz okulun yapımına çok tan başlayacaktık. Bu gecikmeler bizimle ilgili değil. Sadece yönetmelik değişikliği ile ilgili bir problem var. Beklediğimiz onay geldiğinde hemen okulun yapımına başlayacağız.


Madencinin adını yaşatacağımız okulu ne olursa olsun yaptıracağız. Okulu Amele birliği olarak kendi çabalarımızla yapacağız. Başka hiçbir yerden kaynak almayacağız. Ne olursa olsun Zonguldak´a Amele birliği adına modern bir okul kazandıracağız. Ve madencimizin adını eğitimde yaşatacağız" dedi.


´Maden işçimizi Karasu´ya kavuşturacağız´


Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Sakarya´nın Karasu İlçesi&8217;nde bulunan Amelebirliği Madenci Tesisleri&8217;ndeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.


Kalaycıoğlu, tesisin kıyı kenar çalışmalarının sürdüğünü bakım onarımını yaparak tesisi madenciye kavuşturacaklarını söyledi. Karasu tesisi için hukuki sürecin tamamlanmasını beklediklerini belirten Kalaycıoğlu; "Karasu´daki tesisimiz için tuttuğumuz Harita Mühendisi arkadaşımız çalışıyor. Bununla ilgili Amelebirliği´nin bir sıkıntısı yok. Hem paramızı ayırdık hem de yapacağımız işlerle ilgili çalışmalarımızı bitirdik. Sadece kıyı kenarın dışında kalan arsayla ilgili çalışmamız sürüyor. Tespit yapıldıktan sonra maden işçimize Karasu´yu kavuşturacağız. Karasu tesislerimizin ilerleyen günlerde konumuna önce kıyı kenar tespiti belirlenip onarımı yapılsın. Sonra satışı veya diğer işlemleri araştırıp karar vereceğiz. Ama büyük bir ihtimalle orada 26 dönüm arazimiz var bizim 6-7 civarında kıyı kenarın düzünde bir arazi çıkarabilirsek tesisi yapıp hayata geçireceğiz. Bu şekliyle hiç bir şey yapmamız imkânsız değil. Buda bizden kaynaklanmıyor. Yeni bir çalışma yapıyoruz inşallah bu çalışmadan da bir sonuç çıkarsa Karasu´yu hem Zonguldaklıya hem de maden işçisine kavuşturacağız. Hukuki sürecin tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi