Gökçebey´de meydana gelen sel felaketinin ardından çalışmalar hızlı bir şekilde devam ederken ilçede sağlık açısından tehlike oluşturabilecek hastalıklara karşı ilaçlama çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor. Yaşanan sel felaketi ardından yaraların sarılmaya başlandığı bildirilirken Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan ilçe adına çok büyük bir talihsizlik olduğunu, esnaf belediye ve vatandaşlar olarak çok büyük zarar gördüklerini söyledi. Kılınçarslan, yıllardan beri yapılması yönünde mücadele verilen Agusto Deresi´nin taşması sonucu bu olumsuzlukları ilçe adına tekrar yaşadıklarını söyledi. Başkan Kılınçarslan şöyle devam etti:


"Verdiğimiz emeklerin biranda heba olması Gökçebey halkını çok üzdü. Bir an önce DSİ yetkililerinden Agusto Deresi´nin üzerindeki 4 tane köprü acilen yıkılması gerekmektedir. Zarar ziyan tespitleri yapılırken bu köprülerin yanında hasarın çok büyük olduğunu gördüm. Doğadan kopup gelen ağaçlar baraj vazifesi görmüş ve köprüleri tıkayarak selin şehre yayılmasına neden oldu. Düz köprüler yapılmış altına kiriş konmuş 2 tomruk geldiği zaman geçmiyor. Gökçebey´de yaşanan temel nedeni bana göre köprülerdir. DSİ yetkilileri geldiler, gördüler, gerekli önlemleri alacaklarını söylediler. Umutla bekliyoruz. Sel felaketine tüm Zonguldak´ta bulunan Belediye başkanlarımızın duyarlı olması bizi çok sevindirdi. 3 gün gibi kısa bir sürede şehrin temizliği yapıldı. Tüm belediye başkanlarıma şükranlarımı sunuyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnsanlarımızda ve hayvanlarda can kaybımız yok zarar tespit çalışmaları yapıldı. Belediye adına 2 milyonluk bir zararımız var bir genelleme yaparsak bana göre ilçenin 10 milyonu aşkın zararı vardır. Bu selin akabinde Afet İşleri Genel Müdürlüğü nezdinde Bayındırlık Müdürlüğü nezdinde girişimlerimizi yaptık. Belediyenin zararlarını kendilerine ilettik, önümüzdeki günlerde yardımları umutla bekliyoruz."


Gökçebey Kaymakamı Çetin Kılınç sel felaketinde can kaybı olmadığını vatandaşların çok büyük zarar gördüğünü köylerde de içme suyu şebekelerinin hasar gördüğünü ifade etti. Kılınç daha sonra şunları söyledi:

"Komşu belediyelerin civar belediyelerin ve kendi personelimizin üstün gayretleri sonucu hasarı büyük ölçüde onarmış durumdayız. Derenin ıslahı köylerde meydana gelen hasarların onarımı oluşturmuş olduğumuz hasar tespit komisyonu tarafından, vatandaşlarımızın görmüş olduğu zararların tespiti sağlık açısından hastalıkların önlenmesi, tarımsal alanda zararların tespiti şeklinde yapıldı. Raporlar hazırlanarak Ankara´ya ulaşması için valiliğimize teslim edilmiştir. Meydana gelen sel felaketinde yağış miktarı çok oldu. Özellikle topraklı heyelanlı selin deremize gelmesine neden oldu. Derenin kapasitesini aşan bir su geldi. Ağaçların köprüleri tıkayarak bir baraj vazifesi görmesi sonucu suların taşmasına neden oldu. Esnafın uğramış olduğu zarar yaklaşık 3 milyon lira civarındadır. Kamusal açıdan baktığımız zaman köylerimizdeki yolların tahribatı açısından kaynaklanan kayıp 2 milyon lira civarındadır. İçme suyu şebekelerindeki zararlar 58 bin liradır. Belediyemizin de uğramış olduğu alt yapı zararları yaklaşık 1 buçuk milyon lira civarındadır. Gökçebey halkına geçmiş olsun diyorum."
Editör: Pusula Gazetesi