Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde meydana gelen heyelanla ilgili son durumu kamuoyuyla paylaşan Zonguldak Valisi Ali Kaban, heyelanın durma noktasında olduğu müjdesini verdi.

Zonguldak Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Sait Umucu, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ve proje müdürleri katıldı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, basın mensuplarına açıklamada bulunarak, “Şükürler olsun ki, incelemelerde heyelanın durma noktasına geldiği saptandı” dedi.

Vali Kaban, “Bu olayların başından itibaren özel olarak görevlendirdiğim değerli Emniyet Müdürümüz, sürekli bu işle ilgili olarak konuyu takip ettiler. Ayrıca AFAD Müdürümüz de sürekli oradaydı. Burada bu bir ayın değerlendirmesi ve önümüzdeki günlerde yapmamız gerekenleri kıyaslamak üzere ve belli talimatlandırmalar yapmak üzere bir araya geldik. Öncelikle bu güne kadar 4 ayrı basın bildirisiyle Devrek’te yapılanları tek tek açıklama fırsatı bulduk. Basın mensupları da bunları halkımıza duyurdular. Bu tip konularda önemli olan bir eylem planı oluşturabilmek… Önemli olan bir fiili sonuç elde edebilmek... Arada bir görüntü vermekte mümkün, ancak bizim amacımız, altı boş bir çabadan ziyade arkadaşlarımızın yaptıklarını değerlendirmek. Hakikaten güzel çalışmalar yapıyorlar. DSİ Bölge Müdürüm geçen seferden bu yana dere konusunda bir hayli ilerleme kaydettiler. Karayolları da, özellikle proje firması üzerinden çalışmalar yaptılar. Bunları bir daha değerlendireceğiz. Ayrıca AFAD Müdürlüğümüz, Devrek Kaymakamlığı ile birlikte olası bir senaryolara karşı değişik boşaltma opsiyonları çalıştı. Bunun talimatını geçen sefer vermiştim. Biz en kötüsünü düşünmekle mükellefiz. Ama şükürler olsun ki, Belediye Başkanımızla konuşurken bir müjde verdiler. Onlar kendi açılarından yaptıkları incelemelerde heyelanın durma noktasına geldiğini saptamışlar. Bunun somut olayını proje firmamızdan da dinleyeceğiz. Bizim herhangi bir olumsuz, beklenmedik negatif duruma karşı alacağımız önlemler hazır ve ortada” dedi.

SEMERCİ: “FELAKETİ GÜZEL ŞEKİLDE ATLATMIŞ OLACAĞIZ”

DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu’ya teşekkür eden Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise, “Karayolları’nın bugün (dün) itibari ile bölgeyi boşalttığı haberini aldık. Arkadaşlar çalışıyor. Ondan sonraki aşamada da suların revize edilmesi ile ilgili konunun sarf edileceğini tahmin ediyorum. Eğer bu çalışmalar böyle sürerse, biz de bu felaketi güzel bir şekilde atlatmış olacağız” diye konuştu.

FOTOĞRAF ALTI:

Zonguldak Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör ve proje müdürleri katıldı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, heyelanın durma noktasında olduğu müjdesini verdi.

Editör: Pusula Gazetesi