24. Uluslararası Devrek Baston ve Kültür Festivali, Karşıyaka Mahallesi&[#]8217;nde kortej yürüyüşüyle start aldı. Kortej yürüyüşüne, Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Devrek Kaymakam Vekili Çetin Kılınç, Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Şimşek, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Gökçebey Belediye Başkanı M. Zeki Kılınçarslan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Eğerci Belediye Başkanı Recep Civelek, Özbağı Belediye Başkanı İsmail Gözlü, Devrek İlçe Emniyet Amiri Murat Çolak, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti İlçe Başkanı Özcan Özmekik, CHP İl Başkanı Osman Yayla, ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kortej yürüyüşünün ardından Cumhuriyet alanında festival meşalesi yakıldı. Devrek Belediyesi mehteran bölüğü ile yerli halk dansları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı. Törenin açılış konuşmasını Devrek Bastoncular Derneği Başkanı Tansel Işık yaptı. Işık konuşmasında:


"İlçemizin simgesi olan el sanatımız bizlerin geçim kaynağı olan bastonculuğun gelişip tanınmasında büyük pay sahibi olan festivallerimizden birini daha yaşamaktan büyük mutluluk duymaktayız" dedi.


Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise: Festival yapmaktaki amacımız Devrek´imizi, bastonumuzu dünyaya tanıtmak, insanlarımızı biraz eğlendirmek, ekonomiği canlandırmak ve kültürel değerlerimizin yaşatmaktır" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi