2015 yılı sonbahar döneminde Tıpta Uzmanlık Eğitimi kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) tahsis edilen araştırma görevlisi kadroları belirlendi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilan edilen kontenjanlar kapsamında BEÜ Tıp Fakültesi için 27 anabilim dalında 44’ü genel kontenjan ve 8’i yabancı uyruklu olmak üzere 52 araştırma görevlisi kadrosu tahsis edildi. Geçmiş dönemlerle karşılaştırıldığında araştırma görevlisi kadrolarında yaklaşık yüzde 100’lük bir artış gerçekleşti. Sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir rol üstlenen araştırma görevlilerine yönelik kadrolarda yaşanan sıkıntılar dikkate alındığında söz konusu artışın daha da anlamlı hale geldiği belirtildi.

BAYRAKTAROĞLU: “ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROLARINDA YAKLAŞIK YÜZDE 100’LÜK BİR ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taner Bayraktaroğlu, “Daha önceki dönemlerde Tıpta Uzmanlık Eğitimi kapsamında üniversitemize tahsis edilen kadrolar 2014 ilkbahar döneminde 27, 2014 sonbahar döneminde 28, 2015 ilkbahar döneminde 25 iken Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Tıpta Uzmanlık Sınavı kapsamında yaklaşık yüzde 100 lük bir artışla 52’ye yükselmiş olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Araştırma Görevlisi kadroları ile ilgili taleplerimizi duyarlılıkla ele alan ve kadro tahsis sürecini yakından izleyerek bizlere destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır böyle bir desteğe ihtiyacımız vardı ve bunun sağlanmış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi.

ÖZER: “BATI KARADENİZ BÖLGESİ’NİN EN ÖNEMLİ BİR SAĞLIK HİZMETİ SUNUCUSU HALİNE GELDİK”

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise, değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Sağlık hizmeti üretimindeki tüm zorluklara rağmen vatandaşlarımıza nitelikli ve kapsamlı sağlık hizmeti sunmayı hedeflemiş olan üniversitemiz özellikle son yıllarda her geçen gün kapasitesini artırarak ve imkanlarını sürekli iyileştirerek sadece Zonguldak'ın değil, aynı zamanda Batı Karadeniz Bölgesi’nin de önemli bir sağlık hizmeti sunucusu haline gelmiştir. Bu bağlamda Tıpta Uzmanlık Eğitimi hem kaliteli bir eğitim sunan Tıp Fakültemiz aracılığıyla ülkemizin uzman ihtiyacını karşılamada önemli bir işlev görürken hem de Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizde sunulan sağlık hizmetinin kalitesinde önemli bir etkiye ve katkıya sahiptir. Son yıllarda Tıp Fakültelerimizin asistan kadroları talebi ile sunulan arz arasındaki uyumsuzluklar, doğal olarak üniversite hastanelerinin sağlık hizmeti üretimi ve niteliğini etkilemektedir. Uzun zamandır Tıp Fakültesi Anabilim Dallarımızın asistan ihtiyaçlarını karşılamak için çabalıyorduk. Bu çerçevede Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kapsamında tahsis edilen araştırma görevlisi kadrolarında daha önceki dönemlere göre yaklaşık yüzde 100’lük bir artışı sağlamış olmaktan çok mutluyum. Bu süreçte desteklerini esirmeyen Yükseköğretim Kuruluna ve Sağlık Bakanlığına şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizi tercih edecek Araştırma Görevlisi arkadaşlarıma şimdiden hoş geldiniz diyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi