Yeni sezona hafta sonu Düzcespor maçıyla start verecek olan Zonguldakspor’da Kaptan Suat Kerçin, önemli açıklamalarda bulundu. Son iki sezon Zonguldakspor’da başarılı sezon geçiren Suat, çalışmalardaki çalışkanlığı ve mücadeleci futboluyla takım arkadaşlarını ateşliyor. Profesyonel kariyeriyle dikkat çeken Suat, 3. Ligin en tecrübeli oyuncuları arasında yer alıyor.

GEÇEN SENEDEN DAHA KALİTELİ BİR LİG OLACAK

Kaliteli bir kadro ile ligde mücadele edeceklerine değinen Kaptan Suat Kerçin, “Forma için savaşlar var burada. Ayrıca takım içindeki rekabette arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Cahit hocaya göre geçen seneye göre işi daha zor. Daha geniş bir kadromuz var, kaliteli arkadaşlarımız katıldı aramıza. Geçen seneden daha kaliteli bir lig olacağına inanıyorum. Futbolcu çalışacak Cahit hoca son kararı verecek.

TARAFTARI OLAN KULÜPLER ÜST LİGLERİ HAK EDİYOR

Zonguldakspor taraftarına her zaman hayran olduğuna değinen Kaptan, “Her zaman söylüyorum taraftarı olan Kulüplerde daha üst liglerde oynamalı. Çünkü onlar daha çok hak ediyor. Hak ediyorlar ki o taraftarı tribünlere çekmeyi başarıyorlar.

Zonguldaklı olmam bir yana Zonguldakspor taraftarına ayrı bir hayranlığım var. Süper Lig görmüş bir kulüp Zonguldakspor, Süper Amatör Lig’de oynarken de o taraftar yine tribündeki yerindeydi. 5-6 sezon Bölgesel’den yükselmek için mücadele ettik, o cefayı çektik. İnşallah Zonguldakspor’u bir üst lige çıkartırız. İnşallah hak ettiği Süper Lig’i önümüzdeki yıllarda görür.

BİZİM RUHUMUZ BAŞKA!

Zonguldakspor ruhunun bir başka olduğunu vurgulayan Zonguldaksporlu futbolcu, “Bizde dışarıdaki kulüplerde oynadık, sonuçta oradan evinize ekmek getiriyorsunuz. O paranın hakkını vermeniz geriyor, mücadele edeceksin ki para kazanacaksın.

Biraz o şehrin çocuğu gibi oynayacaksın ki o şehre layık olacaksın. Bizim taraftarınız biraz daha duygusal bakıyor. Dışarıdan gelen arkadaşlara anlatıyoruz, Zonguldakspor’umuzun farkı bir başka. Madenci takımı işçi milli takımı, bizim ruhumuz bir başka.

Dışarıdan gelip bizim yere yattığımız kadar mücadele eden arkadaşımız olunca biz onlardan daha fazla mutlu oluyoruz. Bizim halkımızda bunları görünce mutlu olduğu için skorun önemli olmadığı yerler ortaya çıkıyor. Zonguldakspor taraftarı deplasmana giderken bile mücadele ediyor. Çünkü belirli destekleri çok kendi çabalarıyla destek olmaya çalışıyorlar. O yüzden çabanın karşılığında mücadele eden çırpınan oyuncular lazım. Hocamızda takip etmiş olduğu oyuncuları kadromuza kattı, güzel bir ekip olduk. Onlarda en az bizim kadar mücadele edecektir.

KİM FAYDALI OLACAKSA FORMAYI GİYECEKTİR

Takımda kimsenin yerinin garanti olmadığını dile getiren Zonguldaklı futbolcu, “Takımda şuan kimsenin yeri garanti değil. Bu haftaki çalışmalarda kim iyiyse, maçta kim iyiyse kim faydalı olacaksa formayı alacak. Biz oynamışız oynamamışız önemli değil. Yeter ki bizim yerimize oynayan arkadaş bizden daha iyi olsun. Daha çok takımı ileriye taşısın, daha çok gol atılsın. Biz zaten ister istemez kazanırız o arkadaşımız iyi olduğu zaman.”

Editör: Pusula Gazetesi