Uçuşların her Çarşamba gidiş dönüş olarak gerçekleştirileceği belirtilirken fiyatlar ise bilet alış tarihine göre değişiyor. Dün Almanya´ya giden yolcuların çoğu 254 Euro´dan giderken son gün bilet alan iki yolcu 510 Euro´dan bilet aldı. Almanya´ya gitmek isteyenler 253 40 61 numaralı telefondan bilgi alabilecekler.


Almanya´dan Zonguldak´a yapılan ilk tarifeli uçak seferinin ardından dün ikinci uçak geldi. İkinci günde de pek çok kişi uçağı görmek ve yakınlarını karşılamak için Zonguldak Havaalanı´nındaydı.


Germenia Hava Yolları´na ait yolcu uçağı 114 yolcusuyla Almanya´nın Duesseldorf kentine hareket etti. Zonguldak Havaalanı´na ilk tarifeli uçak seferleri Salı günü sabah saatlerinde gerçekleşirken, ikinci sefer ise dün sabah saatlerinde yapıldı.


Almanya´nın Düsseldorf kentinden kalkışından 2 saat 45 dakika sonra Zonguldak Havaalanı´na inen Germania Hava Yolları´na ait uçak daha sonra 114 yolcu alarak Almanya´ya hareket etti.


Hava yoluyla ilk kez Zonguldak Havaalanı´na gelen yolcuların mutlulukları yakınları kendilerini karşılayanlarla paylaştı.


Almanya´dan düzenlenen 2 seferde memleketine gelen yolcularından 25 yaşındaki Ali Demirtop, Saltukova´da oturduğunu iki saat 45 dakikada Almanya´dan Zonguldak´a geldiğini ve Ankara´ya bile bu kadar kısa mesafede gidemediğini belirterek çok mutlu olduğunu söyledi.


Yolcu yakınları uçağın inmesiyle birlikte yakınlarına kavuşmanlar duygulu anlar yaşadı.


Uçaktan inen yolcular, domuz gribine karşı havaalanı girişinde tek tek ateşleri ölçülerek sağlık taramasından geçirildi.


Almanya´ya gitmek üzere havaalanına gelen yolcular ise Zonguldak´tan ilk kez hava yoluyla uçmanın heyecanını yaşadıklarını belirttiler. Zonguldak Havaalanı´ndan Almanya´nın Düsseldorf kentine uçmak üzere 114 yolcusu ile saat 11.45´de kalkan uçak, Sabiha Gökçen Havaalanı´na indikten sonra Almanya´ya hareket etti.


Seferlerin Zonguldak-Almanya arası her Çarşamba düzenli bir şekilde yapılacağı ve bilek fiyatlarının ise yolcu sayısına göre değişeceği belirtildi. Uçuşların her Çarşamba gidiş dönüş olarak gerçekleştirileceği belirtilirken fiyatlar ise bilet alış tarihine göre değişiyor. Dün Almanya´ya giden yolcuların çoğu 254 Euro´dan giderken son gün bilet alan iki yolcu 510 Euro´dan bilet aldı. Almanya´ya gitmek isteyenler 253 40 61 numaralı telefondan bilgi alabilecekler.


Çukur: ´Emeklerimizin karşılığını aldık´

Zonguldak Sivil Havacılık Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Adem Çukur, Zonguldak Saltukova Havaalanı yurt dışı seferlerini başlatmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, ´Emeklerimizin karşılığını aldık´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi