Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne geldi. Bazı basın mensupları da, ‘tesadüf’ duyduğu ziyareti haber yapmak amacıyla Ala ve ailesinin balık yediği Çınaraltı’ndaki Bozhane Limanı’na gittiler.

İlçeye sivil araçla geldiği sanılan eski Bakan Ala, beraberinde anne ve babası olduğu ileri sürülen 8 kişilik ailesiyle kendileri için hazırlanan masada balık yediler.

SIKI GÜVENLİK!

Ala ve beraberindekilerin balık yediği sırada yakın bir masada ise 4 sivil polisin olduğu gözlendi. Basın mensuplarının Ala’dan, ziyaretle ilgili bilgi almak istemelerine ise ‘kesinlikle’ izin verilmedi. Bu sırada fotoğraf çekilmesi dahi istenmemesine rağmen basın mensupları ‘gizli yollarla' fotoğraf ve video kaydedebildi.

KAYMAKAM VE BAŞKAN GELDİ

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ilçeye gelişinin ‘sonradan duydukları’ tahmin edilen bazı yöneticiler de Bozhane’ye geldiler.

Bozhaneye gelen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, görüştüğü Ala ile sohbet ederek yarım saat kadar masada kalırken, Daha sonra gelen Ereğli kaymakamı Nazım Madenoğlu ise 15 dakika kadar görüşme yaptı. Bu sırada İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen’in de masaya geldiği ancak, aynı anda kalkmaya hazırlanan Kaymakam Madenoğlu ve Belediye Başkanı Uysal ile birlikte oturmadan masadan ayrıldılar.

Ala ve beraberindekilerin, yemeklerini yedikten sonra biri Ankara, diğeri İstanbul plakalı iki otomobille ilçeden ayrıldıkları öğrenildi.

SIR GİBİ ZİYARET!

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, herhangi bir yönetim kadrosuna haber vermeden geldiği tahmin edilen Ereğli ziyaretinin ‘sır gibi’ saklanmak istemesi dikkatlerden kaçmadı. Ala’nın çevresindeki koruma polislerinin son derece dikkatli davranışları ve basına görüntü aldırmak istemeyişleri ise ziyareti daha da ‘gizemli hale’ getirdi.

Editör: Pusula Gazetesi