Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde ki taraftar dernekleri temsilcileri son günlerde artan terör olaylarına karşı bir araya gelip şehitler için mevlit programı düzenledi.
Kdz. Ereğli’de Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftar dernekleri tarafından “Renklerin Kardeşliği” adı altında mevlit programı düzenlendi. Son günlerde artan terör olaylarına tepki amacıyla bir araya gelen taraftar dernekleri Kdz. Ereğli Belediyesi ve Kdz. Ereğli Müftülüğü ’nün de desteği ile şehitler için Kur’an-ı Kerim ve mevlit okuttu.
Programa, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, Kdz. Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, Şehit aileleri Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, Beşiktaş Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik, Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Sadık Mercan, Fenerbahçeli taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek, şehit aileleri ve bazı vatandaşlar katıldı.

MADENOĞLU: “BU MİLLET ŞEHİTLİĞE YABANCI DEĞİLDİR”
Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, mevlid-i şerif programı sonunda yaptığı konuşmasında, son günlerde gelen şehit haberlerinin herkesi derinden yaraladığını söyledi.
Şehitlerin hiçbir zaman ‘ölen insanlar’ olarak kabul etmediğinin de altını çizen Madenoğlu konuşmasında şunları söyledi; “Onların yüce Mevla’nın katına yükseldiğini orada gerçekten uğruna şehit oldukları yüce değerlerin korunması için bulunduklarını biliyoruz. Bu millet şehitliğe yabancı değildir. Asırlardan beri güzel yurduna göz diken düşmanların karşısında canı pahasına bu vatanı korumuş, birliğimizi, beraberliğimizi, hürriyetimizi, namusumuzu, şerefimizi, bayrağımızı ve istiklalimizi canları pahasına korumayı çok iyi bilmiştir, bundan sonra da iyi bilecektir.
Biz diyoruz ki güzel vatanımızda hiçbir zaman şehit haberleri gelmesin. Gencecik yavrularımızın, fidanlarımızın toprağa düşmüş haberleri gelmesin, ana babaların ve sevenlerin yürekleri dağlanmasın. İç ve dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları o menfur oyunlar sonucunda vatanımızı bölmek parçalamak ve birbirimizi bize düşman etmek isteyen insanların gayretleri dün olduğu gibi bugünde vardır yarın da var olacaktır. Biz onların bu gayretlerini boşa çıkarmak için şuurlu olmak zorundayız. Türkiye'mizin 7 bölgesinin çok çeşitli renklere kültürlere sahip olduğunu biliyoruz. Bu renklilik ve çeşitlilik asla bölünmelere yol açmamalıdır. Örnekte görüldüğü gibi kardeşliğe, birlik, beraberliğe yol açmalıdır. Türkiye'nin neresinde yaşarsa yaşasın bütün vatandaşlarımızın birinci sınıf vatandaş olduklarını herkesin birbirinden değerli ve kıymetli olduğunu biliyoruz. Birbirimizin kanını dökmeye, birbirimize düşmanlık yapmaya hiç gerek yok. Bu vatan o kadar büyük ki milyonlarca insanın üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşamaya ve yaşatmaya yeter de artar bile.”

UYSAL: “BU FOTOĞRAFA HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR”
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Hüseyin Uysal örnek bir projeye, bir ilke imza attıklarını belirttiği taraftar derneklerini tek tek kutladı. Başkan Uysal konuşmasında “Kaybettiğimiz asker, polis ve sivil canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Artık bu çağda birlik, beraberlik ve kardeşliğe çok ihtiyacımız var. Bölücü, parçalayıcı, kaba, edep dışı bir dil beklemiyoruz. İlk geldiğimiz günden beri de bu kardeşlerimiz dernek başkanlarımız canla başla bu mesajı vermek için gayret içerisindeler. Gerçekten ne söylesek azdır. Böyle güzel fotoğraflara her yerde her zaman ihtiyacımız var" dedi.
Taraftarlar Dernekleri adına açıklamada bulunan Kdz. Ereğli Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek ise, 'renklerin kardeşliği projesi' kapsamında son dönemlerde yaşanan terör saldırılarında hayatlarını kaybeden asker ve polisler için mevlit programı düzenlediklerini söyledi.
Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizen Özbek "Ülkeyi yönetenlerin, siyasi partilerin, bir araya gelemediği yaşamımızda, kavga ve terörden bıkan biz dört büyük taraftarlar derneği olarak terörü lanetliyoruz. Son günlerde artan terör olaylarında hayatlarını kaybeden fidanlarımız için ülke olarak birlik zamanı diyoruz. Bugünün anlamını ve adını yücelten de 1 yıl önce vefat eden adına futbol sezonu düzenlenmiş dürüst adam Süleyman Seba'nın ruhu da şad olsun” dedi.
Şehitler için edilen duanın ardından katılımcılara etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.
Editör: Pusula Gazetesi