FENERBAHCE ADINA FİNALLERDE PİSTE ÇIKACAK

Atletizm Federasyonu tarafından 15-16 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek olan Genç Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda Zonguldaklı sporcu Harun Akın yarışacak.

Fenerbahçe Spor kulübü adına 110 metre engelde yarışacak sporcu, son hazırlıklarını Antrenör Erol Emral nezaretinde yapıyor.

Sakatlık döneminin ardından yeniden pistlere dönen başarı atlet, Erzurum’da katıldığı Sprint ve Bayrak Takımlar Kupası – Olimpik Baraj yarışmalarında gösterdiği performansla eski formuna yaklaştı.

SEZONU AVRUPA ŞAMPİYONASI’YLA KAPACAK

Sezonu henüz kapatmayan Harun Akın, Ankara’daki yarışların ardından iki önemli organizasyona katılacak. Ağustos ayının sonunda Yıldız Kulüpler Türkiye Şampiyonası, Eylül ayında ise İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenecek Genç Kulüpler Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hedefliyor.

EROL EMRAL: HEDEF AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA DERECE YAPMAK

Milli sporcuları başarılı Antrenörü Erol Emral, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Harun en son katıldığı yarışta Türkiye Şampiyonu olmuştu. Bu sezon yıldız olmasına rağmen gençler ve genç büyüklerde yarışıyor. Erzurum’da deneme yarışına katıldık. Gençlerde Türkiye’de en iyi derecesine çıkardı. Bu yarıştan sonra Genç Kulüplerde yarışlarına hazır olduğunu Fenerbahçe Spor Kulübü’ne bildirdik. Final kadrosuna aldılar.

Bu sene Dünya Yıldızlar Şampiyonası vardı. Beklentimiz Şampiyonluktu, sakatlık geçirmesinden dolayı sezonu kapatmak zorunda kaldık. Beklentimize ulaşamadık sakatlık nedeniyle. Psikolojik süreçten de geçerek sakatlığı atlattı. Şuanda çok formda iyi durumda. Önümüzdeki Fenerbahçe adına katılacağımız iki önemli yarış var. Sezonu böyle kapatacağız.

Harun çok yetenekli bir sporcu. Gelecek sezon Gençlerde, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda derece almak istiyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi