Şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla Mithatpaşa ile İnağzı ve Bağlık Mahalleleri arasında yapımı süren Mithatpaşa Tüneli inşaatında dün meydana gelen iş kazasında ölen Aytaç Çapri'nin cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsiden sonra ailesine teslim edildi. 1,5 ay önce bin 700 lira ücretle işe başlayan Aytaç Çapri'nin cenazesi, Çaydamar Mahallesi'ndeki evine götürüldü. 54 yaşındaki Neriman Çapri, helallik alınması sırasında oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Emekli baba 57 yaşındaki Refik Çapri de, taziyeleri kabul etti. Belediyede temizlik işçisi 30 yaşındaki Ayhan Çapri de "Benim ağabeyim nasıl ölür? O benim ağabeyim, ölemez" diyerek ağladı.
“İHMAL VAR, KAPAK NASIL DÜŞER?”
İşçinin cenazesi, daha sonra Acılık Hz. Ali Camisi'ne getirildi. Ağabeyinin tabutunun başında ağlayan Ayhan Çapri, olayda ihmal olduğunu ileri sürdü. Ayhan Çapri, "Onlar hesap verecek. Benim ağabeyimin üstüne kapak düşmüş. Kapak bağlı değilmiş, ihmal var. Ağabeyimin üzerine kapak nasıl düşer? Ben de operatörüm, ben de bağlıyorum. Bir kere kaza yapmadım, ihmal var. Her gün oraya gideceğim, yüzüme nasıl bakacaklar?" dedi.
Baba Refik Çapri de, "Hukuk mücadelesi başlatacağız. İş güvenliği olmayan yerde işçiyi nasıl salıyorlar?" dedi.

Aytaç Çapri'nin cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazının ardından Alancık Köyü'nde toprağa verildi.
2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Kazanın ardından gözaltına alınan mühendis H.G. ve iş makinesi operatörü H.A., ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tünelin yapımını üstlenen firmanın yöneticileri, yeni açılan ve 15 metre ilerleme sağlanan tünelde dinamit patlatılması sırasında tüpün ağzının 2 demir kapakla güvenlik amacıyla kapatıldığını, patlamanın ardından iş makinesi ile alınmak istenen kapaklardan birinin boşa çıkarak Aytaç Çapri'nin üzerine düştüğünü söyledi.
Öte yandan Aytaç Çapri'nin, başka bir tünelde meydana gelen göçük sırasında çekilen videoyu, "Hiç kimse söylemesin 'işiniz çok basit.' Sadece izleyin" notuyla Facebook sayfasında paylaştığı görüldü.

Editör: Pusula Gazetesi