Bir kaç yıl içindeki hedeflerden bir tanesinin de Erdemirspor&[#]8217;u Avrupa kupalarında oynayan Türkiye&[#]8217;yi başarıyla temsil eden bir marka haline getirmek olduğunu belirten Çakı &[#]8220;Erdemir adı, başlı başına benim için çok anlam ifade ediyor&[#]8221; dedi.



Erdemirspor Antrenörü Ahmet Çakı, yeni sezonla ilgili yapılan çalışmaları değerlendirdi. Bizim iki etap şeklinde çalışmaların olacağını 15 Ağustos&[#]8217;ta, ikinci bölüme başlayacaklarını belirten Çakı, Eylül ayının başından itibaren hazırlık maçlarını değerlendirip lige hazırlanacağız&[#]8221; dedi.



İc ve dış transferde son durum


İç transferde Erdal Bibo, Serhan Kavut, Emre Ekim ve Nate Funk&[#]8217;ı takımda tuttuk. Dış transferde de Ümit Türkoğlu, Erkan Veyseloğlu, Melih Yıldız, Erhan Yetim, Hakan Köseoğlu, Serhat Uğur gibi Türk oyuncuları aldık. Yabancı oyuncularda da Nate Funk&[#]8217;ın dışında, Mujo Tuljkovic ve Michael Coffee ile anlaştık. Şimdi bir de 5 numaralı pozisyon için uzun yabancı arayışımız devam ediyor. Onu da bulup takıma kattıktan sonra transfer çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. 4. ve son yabancımız olacak isim üzerinde de çalışıyoruz. Önümüzdeki on gün içerisinde onun da netleşeceğini düşünüyorum.


Geçen sezonla bu sezon çok farklı


Erdemirspor&[#]8217;a sezon ortasında geldiğimde elimizdeki takım çok farklı bir takımdı. Amacımızda o anda bulunduğumuz durumdan bir an önce kurtulmaktı. Bizde elimizdeki oyunculardan maksimum verimi alabileceğimiz bir sistem oturtmaya çalıştık. Geldiğimde tek yabancı hakkımız vardı. Antwain Barbour&[#]8217;u getirdim. Ve Fenerbahçe&[#]8217;den Hakan Demirel&[#]8217;i kiraladık. Çok fazla şansımız yoktu açıkçası.


İstediğime yakın bir takımı kurduk. Burada yöneticiler de bize maksimum olanağı verdiler; başta Oğuz Özgen Bey olmak üzere&[#]8230; Biz de bu bütçe içerisinde olabildiğince sistemimize uygun oyuncuları tercih ettik. Alınan oyunculardan memnunum. Önümüzdeki yıl ligin kalitesinin çok daha yüksek olacağı net. O yüzden çok çalışarak işimizi kolaylaştırmak adına, bir an önce takım olgusunu oluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü yeni bir takım oluşturduk. Yeni takımın uyum sağlaması, takım kimliğinin oturması için zamana ihtiyacımız var. Var gücümüzle bu zamanı minimize etmek için elimizden geleni yapıyoruz.


Bu sene yine iyi şeyler yapacağız


Bir antrenörün bir basketbol takımına tamamen kendi sistemini oturtması bence birkaç yıllık zaman alıyor. Geçen sezon yaşadığımız, oynadığımız basketbolla, şimdiki tamamen farklı. Yeni bir adaptasyon sürecine ihtiyacımız var. O nedenle de biraz daha erken başladık, şu anda Beko Basketbol Ligi&[#]8217;ndeki takımlardan antrenmanlara ilk başlayan takımlardanız. İyi çalışarak, inandığımız basketbol tarzını en iyi şekilde ortaya koyarak bu sene de yine iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Tabii ki bazı oyuncuları kaybettik. Ama şu anda istediğimiz oyuncuları hemen hemen aldık. Bu oyunculardan maksimum verimi alacağımız bir düzeni oturtup biz de sezona en iyi şekilde başlamak istiyoruz.


Takımda kalma nedenim


Erdemirspor&[#]8217;da bu sene sıfırdan bir başlangıç yaptık. Yeni bir kadro, yeni Türk oyuncular, yeni yabancı oyuncular&[#]8230; Şimdi bizim bu söylediğimiz ilk beşi, ilk altıyı zorlayan, düzenli, prensipli bir takım olmak önümüzdeki üç yılı nasıl geçireceğimize bağlı. Burada maçların sonuçlarından kazanıp kaybetmek önemli, aldığımız derece önemli tabii ki ama bunlar kadar istikrar da önemli. Ben de zaten burada kalma nedenlerimden biri olarak bunu göstermiştim. Yani ben burada bir takımı kurup, bunun üzerine neredeyse her sene sıfırdan takım kurmak yerine, belli başlı bazı ufak tefek değişiklikler yaparak burada üst üste birkaç yıl oynayan, birbirini tanıyan, belli bir düzeni gelenek haline getirmiş bir takım yaratmaya çalışmak istedim. Benim amacım Erdemirspor&[#]8217;u Beko Basketbol Ligi&[#]8217;nde ilk altıyı zorlayan güzide takımlardan biri haline getirmek. Birkaç yıl içindeki hedeflerden bir tanesi de Erdemirspor&[#]8217;u Avrupa kupalarında oynayan başarıyla Türkiye&[#]8217;yi temsil eden bir marka haline getirmek. Çünkü Erdemir çok iyi bir marka, bu markayı Avrupa arenasında basketbolla beraber taşımanın bu markaya çok şey katacağına inanıyorum. İlk hedefimiz, bu sene lige iyi bir başlangıç yapıp, bu yılı olabildiğince en iyi yerde bitirmek. Sonrasında da bu takımın üzerine artılar koyarak her yıl yükselen bir grafikle bu hedefleri gerçekleştirmek.


Erdemirspor ismi bende çok önemli


Erdemir adı, başlı başına benim için çok anlam ifade ediyor. Bunun içerisinde seyirci, buradaki yönetimimiz, fabrika, hepsinin bize bakış açısı, buradaki maçlarda yaşanan atmosfer bunların hepsi bir bütün olunca Erdemirspor ismi bende çok önemli bir şey ifade ediyor.


Seyirci ile de çok iyi bir elektriğimiz oldu, hem takımın hem benim&[#]8230; Burada özellikle kendi sahamızı, zorlu bir deplasman haline getirmeyi başardık. Seyircilerimize güzel şeyler yaşattığımıza inanıyorum. Onlar da bize gelip destek verdiler. Biz de onlar için güzel şeyler yaptık. Bunu bir bütün halinde, uzun süreye yayarsak, Ereğli halkına, Erdemir markasına, hepimizin adına; hem bu markayı yükseltmek bize bir değer katacaktır, hem de bu markayı basketbolda da bir yerlere getirerek, buradaki insanların hak ettiği değerleri almasını sağlayacağız diye düşünüyorum.


Bu kolay değil tabii. İşte Kepez Belediyesi, Banvit gibi&[#]8230; Bütçesini çok artırıp, çok ciddi transferler yapan takımlar var. Bunlardan Banvit geçen sene 12.&[#]8217;ydi, Kepez Belediye ligi 14. bitirmişti. Lig&[#]8217;de yine marka takımlar var.


Ama biz de çok büyük paralar harcayıp, yabancılarda çok astronomik oyuncuları almasak da; ben bu yarışta, seyirci-Ereğli-Erdemir ve takımımızın iyi çalışarak yine bu yarışta iddialı takımlar arasında iyi bir konumda olacağımıza inanıyorum.


Bütçemizin düşmesi olumsuz bir etki yapacaktır


Son 4 yıldır ligin kalitesi yükselen bir grafikle artıyor. Bu yıl da gerçekten çok çetin bir lig olacak. Son on yılın en zor liglerinden biri olabilir. Ama ben şuna inanıyorum; tabii ki bazı kulüplerin bütçesini artırması, astronomik rakamlarla Türk ve yabancı oyuncular almaları önemli, ama bu işte her şey para değil. Takım ruhunu yakalamak, takım kimyasını yakalamak, eldeki oyunculardan maksimum verim almak, sporun güzel yanı, ruhu da belki biraz bunlar. Bütçemizin düşmesi olumsuz bir etki yapacaktır ama biz bunu aldığımız oyunculardan, yabancılardan ve Türklerden; Erdemir&[#]8217;in o geçen sezon ortasında yakaladığımız havasını yakalayarak bu sene de yine çok başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Sonuç olarak bu takımı ben kurdum, aldığımız oyuncular da benim istediğim oyuncular, ortaya da iyi şeyler çıkaracağımıza inanıyorum.

Editör: Pusula Gazetesi