Zonguldak´ta kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı (AMELEBİRLİĞİ) Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, hedeflerinin, sandıklarını ilelebet yaşatmak olduğunu bildirdi.


Kalaycıoğlu, birliğin kuruluşunun 86. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Amelebirliği´nin, işçi, işveren ve devlet üçlüsünün yönetiminde bulunduğu dayanışmayı esas kılan örnek kuruluş konumunda yer aldığını hatırlattı.


Sandığın, kuruluşundan itibaren üyelerine sağladığı ekonomik ve sosyal yardımlarıyla önemini koruyarak hizmetlerini geliştirip sürdürmeye devam edeceğini belirten Kalaycıoğlu, açıklamasında şunları dile getirdi:


´´Sandığımız, üye ve aile bireylerine geçen yıl 10 milyon 557 bin 389 lira sosyal, talep eden üyelerine 12 milyon 688 bin lira kredi, iş kazaları olarak da 856 milyon 640 bin lira yardım yapmıştır. Üyelerimize ve aile bireylerine sağlanan yardımlar, yöremizin ekonomik yaşamına büyük katkı vermektedir.


Madencinin ve Zonguldak´ın yaşamında önemli yer tutan Amelebirliği, ülkemizin ilk sosyal yardım kuruluşu olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün direktifleriyle kurulmuştur.


Hedefimiz, sandığımızı Cumhuriyetle ilelebet yaşatmaktır.´´

Kalaycıoğlu, kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bugün Atatürk Anıtı önünde tören düzenlemelerinin ardından bazı ziyaretlerde bulunacaklarını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi