Zonguldak merkezde Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen 1 kolej, 2 dershane, Ereğli ilçesinde 1 kolej, 1 dershane ve 1 kreş ile Çaycuma ilçesinde 1 kolej ve 1 dershaneye sabah eş zamanlı baskın yapıldı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Siber Suçlarla Mücadele Bürosu, Asayiş Şubesi, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, Vergi Dairesi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü görevlileri eşliğinde yaptığı baskında, okul ve dershanelerde arama yapıldı. Bilgisayar ve fatura kayıtları incelendi. Denetim sırasında kayıt ve kayıt yenilemek için kurumlara gelen veliler içeriye alınmadı.
SUÇ: FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜNE MALİ KAYNAK OLMAK
Zonguldak'taki Fatih Koleji’nde yapılan aramalara eşlik eden Avukat Burhan Temel Çınar, operasyonun, müvekkillerine ait kurumların Fethullahçı terör örgütüne mali kaynak aktardığı gerekçesiyle yapıldığını söyledi.

Avukat Çınar, “Asır Özel Eğitim A.Ş. bünyesindeki Özel Fatih İlkokulu ve Ortaokulu’na, Özel Elmas Eğitim Hizmetleri A.Ş.’ye bağlı FEM ve Anafen Dershanelerinde ve ilçelerde bulunan dershane ve kreşlerde, Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği’nden alınan arama kararı kapsamında, ara kararında yer alan ‘Fethullah Gülen terör örgütüne mali kaynak teşkil ettiği gerekçesi ile’ operasyon düzenlendi. Bu kapsamda bilgisayarlar ve evraklar inceleniyor. Biz kendi açımızdan yasaya ve mevzuata uygun olmayan hiçbir şey hiçbir işlemimiz ve eylemimiz olmadığı için bu araştırmalardan rahatsız değiliz" dedi.
Söz konusu kurumların düne kadar Türkiye çapında ve uluslararası alanda başarı elde etmiş kurumlar olduğuna işaret eden Avukat Çınar, "Fakat arama kararında şöyle bir tespit var: 1970'den itibaren Fethullahçı terör örgütünün oluştuğu söylenmiş. Yıl 2015 olmuş. Bu tarihe kadar neredeydiniz? Bu dershaneler, bu kurumlar her yerde başarı kazanıyor. Bizim kanundan gizleyeceğimiz hiçbir husus bulunmuyor" diye konuştu.

Kişilerle ilgili olarak bir arama kararının olmadığını belirten Çınar, “Kurum ile ilgili çıkartılmış olan bir karar var” dedi.

Çınar, aramaların tutanak haline getirilip bunun savcılık tarafından değerlendirileceğini söyledi.

KREŞTE ARAMA
Zonguldak'ta Gülen Cemaatine yakınlığıyla bilinen eğitim kurumlarına yönelik yapılan operasyonun Ereğli ilçesi ayağında yaklaşık 150 polis görev yaptı. Sabah görev dağılımı yapılmasından sonra polislerin eş zamanlı baskın yaptığı kurumlar arasında bir kreş de yer aldı. 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik eğitim verilen kreşteki aramalar sırasında içeriye kimse alınmadı. Kreşin önünde nöbet tutan polisler, yemek getiren bir kadını da geri çevirdi.

Editör: Pusula Gazetesi