AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşme, Devrek’te meydana gelen heyelan, ÇATES’in yeni santral başvurusu, Filyos Projesinin Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın açmış olduğu dava nedeniyle ilerleyememesi, Koalisyon hükümeti kurulması gibi birçok konuda Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlknur Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

İlk olarak Gökçebey’de yaptıkları ziyaretlerle ilgili bilgiler aktaran Milletvekili Hüseyin Özbakır; “Gökçebey İlçe Başkanımız ve Gökçebey Belde teşkilatımız ile birlikte onların daveti üzerine mahalle ve köy muhtarlarımız ile buluştuk. Onların acil ihtiyaçlarını dinledik, onlara yardımcı olabileceğimiz konularda anında müdahale ettik. Geri kalan sorunları da dosya hazırkayarak bize sundular. Bizler de o dosyayı gerekli yerlere sunarak kendilerine ödenek çıkartacağız. Orada yaşanan sorunları tek tek çözmeye çalışacağız. Orada Emekliler Derneği Başkanımız ile de görüştük, onların da bir takım sorunları var, onları da çözmeye çalışacağız. Şoförler Odası Başkanımız ile bir görüşmemiz oldu, onların da sorunlarını dinledik ve bu sorunların çözümü için gayretlerimiz olacak” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN, HÜSEYİN ÖZBAKIR’A HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Özbakır, şunları söyledi: “Mecliste Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşmemiz oldu, kendisi bize hayırlı olsun dileklerinde bulundu. İnşallah ilerleyen zamanlarda kendisi ile tekrar görüşeceğiz ve ilimizle ilgili sorunları kendisine aktaracağız. Zonguldak ile ilgili olarak kendisi ile görüşeceğiz, bunun için de randevu bekliyoruz.”

“KARAYOLLARINDAN ZONGULDAK İÇİN AYRICALIK İSTEDİK”

Karayolları Genel Müdürüyle bir görüşme sağladıklarını ifade eden Özbakır, “Zonguldak’ın sorunları ile ilgili olarak da çalışmalarımız oluyor. Karayolları Genel Müdürümüz ile görüştük. Kendisini buraya davet ettik. Onunla birlikte yollarımızı gezerek sorunları kendisine aktaracağız. Kendisi Zonguldak’ın yol sorunu ile ilgili detayları bizden daha iyi bilir. Sayın Vekilimiz Faruk Çaturoğlu ile beraber Zonguldak için bir ayrıcalık istedik” dedi.

“İL DIŞINDA OLMAMA RAĞMEN HEYELAN İLE İLGİLİ OLARAK HER ZAMAN İLGİLENDİM”

Devrek’in Karşıyaka Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonrası hep bölgede olduğunu ve hep olayın takipçisi olduğunu vurgulayan Milletvekili Hüseyin Özbakır, “Devrek’te heyelan meydana geldiğinde bayramın birinci günü akşam ben heyelan bölgesindeydim. Bunu basın mensuplarından bilen yok. O zamanki izlenimlerime göre baktığımda, devasa bir dağ yukarıdan aşağıya doğru geliyor. Bunu durdurmanın mümkün olmadığını o zaman da ifade etmiştim. O heyelanı ancak karşısındaki dağ durdurur. Daha sonra da eşimin rahatsızlığından dolayı il dışındaydım. Eşim zatürre geçirdi. Sağlık problemlerinden dolayı heyelan bölgesine uğrayamadık. Dün yine heyelan bölgesindeydim. Sayın Valimiz Ali Kaban ile birlikte tekrardan heyelan bölgesine geçeceğiz. İl dışında olmama rağmen heyelan ile ilgili olarak her zaman ilgilendim. Sağ olsunlar Sayın Bakanımız da geldi ve incelemelerde bulundu. Biz her şeyin takibindeyiz. Bunu basına yansıtmıyoruz ama takip ediyoruz. Konuyla ilgili olarak Sayın Valimiz 600 bin lira ödenek istedi. Bununla ilgili olarak AFAD Daire Başkanımız ile görüştüm. Kendisi bu konuda bizlere yardımcı olacağını beyan etti” diye konuştu.

“BÜLENT KANTARCI SEÇMENE HESABINI VERİR”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın serbest bölgeyle ilgili açmış olduğu dava sonrası hem Filyos Peojesinin hemde Havaalanı pistinin uzatılmasına engel olmasıyla ilgili de konuşan Özbakır şunları söyledi: “Filyos ile ilgili görüşmelerimiz dava sonucuna göre seyredecek. Bülent Kantarcı kendisi dava açtı ve seçmenine kendisi hesabını verir. Biz projenin önünü açmak için elimizden geleni yaparken birileri projenin önünü tıkıyor. Biz şehrin önünü açmaya çalışıyoruz ama onlar da şehrin önünü tıkamaya çalışıyor. Bunun takdirini vatandaşımıza bırakıyoruz. Ancak bekleyecek de değiliz, bununla ilgili olarak da bir takım girişimlerde bulunacağız.”

“ZONGULDAK FAZLA TERMİK SANTRALİ KALDIRMAZ”

ÇATES’in yeni termik santral başvurusuna kendilerinin de karşı olduğunu ifade eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, “Mevcut termik santraller megavatlarını artırmak için başvuruda bulundular. Ancak burada vatandaşlarımızın kafasında soru işaretleri var. Eğer ek santral yapılacak ise bu santrallerin filtrelerinin süper yapılması lazım. Bu bölge zaten fazla termik santrali de kaldırmaz. Hava kirliliği açısından olumsuz olur. Bunun da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Mevcut santrallerin korunmasından yanayım ancak ek santral yapılmasından yana olan birisi değilim. Çünkü fazla olur ve bu bölge bunu kaldıramaz” dedi.

“KOALİSYONA DA ERLEN SEÇİME DE HAZIRIZ”

Koalisyon yapılmasıyla ilgili de görüşlerini paylaşan Özbakır, şunları söyledi: “Koalisyon hükümeti kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu sürecin başından bu yana olumlu bir şekilde hükümeti kurmak için çalışmalarına devam ediyor. Ama muhalefet partilerin tutumlarını sizler de izliyorsunuz. Cuma günü Başbakanımız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz koalisyona hazırız, koalisyon olmadığı takdirde erken seçime de hazırız.”

“TELEFONLARIM 24 SAAT AÇIK”

Zonguldak halkına son olarak mesaj ileten Özbakır, “Telefonlarım 24 saat açık, vatandaşlarımızın bütün sorunları ile ilgileniyorum. İstedikleri zaman bana ulaşabilirler. Vatandaşlarımızın bir çok sorunu var, kendileri bizi arayarak bize ulaşıyorlar. Emin olun her tarafım not dolu. Onların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bunun da bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi