Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı’nın Çatalağzı’na yapılması planlanan termik santraller ile ilgili açıklamalarını eleştiren CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, “Saldanlı yaptıkları araştırmada halkın termik santrallere karşı olmadığını ifade ediyor. Kamuoyu araştırması yaptıklarını ifade ediyorlar, bırakın o kamuoyu araştırmasını biz yapalım, tarafsız bir şirkete yaptıralım. Sonuç neyse bu sonucu görelim. Burada önemli olan insan sağlığıdır” dedi. ÇATES için düzenlenecek olan ÇED toplantılarına ve termik santrallerin yapılmasına karşı olduklarının altını çizen Koltuk, “Bizler de 6 ve 7 Ağustos tarihlerinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak termik santral yapılmaması için destek vereceğiz. 15 tane milletvekilimiz Perşembe günü Muslu’ya gelecek” açıklamasında bulundu.

“TERMİK SANTRALLERİN KURUMU BARAJA KADAR ULAŞIYOR”

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı’nın açıklamalarını eleştiren İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, “Anketler sonucunda halkın istediğini belirtiyor. Halkımız bunu iş olanağı için istiyor. Ancak bunun geleceğine de bakmak gerekiyor. Termik santrallerin çok büyük zararı var. Oradaki termik santrallerin kurumu baraja kadar ulaşıyor. Termik santraller yapıldığı zaman bu bütün Zonguldak’ı olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Burada firmanın para kazanmaktan çok insan sağlığını düşünmesi gerekiyor. Kamuoyu araştırması yaptıklarını ifade ediyorlar, bırakın o kamuoyu araştırmasını biz yapalım, tarafsız bir şirkete yaptıralım. Sonuç neyse bu sonucu görelim. Burada önemli olan insan sağlığıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Zonguldak’ta bir tane bile daha termik santral istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ SAYIN VELİ AĞABABA GELİYOR”

Çatalağzı’na kurulması planlanan termik santraller ve mevcut termik santraller konusunda problemlerin her geçen gün arttığını ifade eden Koltuk, “Amasra’dan Zonguldak’a kadar dar bir çerçevede 13 termik santral yapılması söz konusu. Hiçbir ilde veya hiçbir ülkede bu kadar dar çerçevede 13 tane termik santral bulunmamaktadır. Biz bu santrallerin yapılmasına partimiz ve halkımız ile birlikte karşı çıkacağız. Muslu ve Çatalağzı Belediye Başkanlarımız santrallerin yapılmaması için çalışmalarına devam ediyorlar. Bizler de 6 ve 7 Ağustos tarihlerinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendilerine destek vereceğiz. Ancak bizim desteğimiz sadece il başkanlığı ve il örgütü çerçevesinde olmayacak. CHP genel Merkezimizin büyük bir desteği olacak. 15 tane milletvekilimiz Perşembe günü Muslu’ya gelecek. Bizler orada eylemlerimizi ortaya koyacağız. Gelen arkadaşlarımızın arasında CHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Veli Ağababa da olacak. Kendisi Belediyelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı konumunda yer alıyor. Zonguldak Milletvekillerimiz de orada olacak. Milletvekillerimiz 2 gün boyunca Zonguldak’ta olacak. Ben tüm halkımızı Perşembe ve Cuma günü Muslu ve Çatalağzı’na bekliyoruz. Başka yerlere bu santral kurulmak istendi ve oranın halkı yürüdü ve bu çalışmalardan vazgeçildi. Bu tepkiyi bizim de göstermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZ DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Parti seçimlerinin bu yık içerisinde tamamlanacağına ve çalışmaların da başladığına değinen Koltuk, “ Bununla ilgili olarak genelgemiz elimize ulaştı ve bizler de çalışmalarımıza başladık. Üye listelerimiz askıdaydı ve dün itibari ile askıdan kaldırıldı. Bütün ilçelerimizde geçerli olmak üzere mahallelerimizin tamamında delege seçimlerimizi tamamlayacağız. Bundan sonra da İl Başkanlığı’nın belirlediği tarihte de ilçe kongrelerimiz yapılacaktır. Bundan sonra da Ankara’da bulunana genel merkezimizden gelen genelge doğrultusunda en son olarak il başkanlığı seçimi yapılacaktır. Çalışmalarımız düzgün bir şekilde aksaklık olmadan devam ediyor. Bununla ilgili çalışmalarımız da düzenli bir şekilde devam ediyor” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi