Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, İş Başı İşçi Programı kapsamında öğrenci, işsiz ve işverenlere destek verdiklerini ifade etti. İş Başı Programı ile istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Demirsu, “Bu proje ile amacımız işverenlerimizin nitelikli elemanlarını kendilerinin yetiştirmelerini sağlamak. Program kapsamında çalıştırılan işçilerin 6 ay boyunca sigortalarını ve maaşlarını kurumumuz karşılıyor. Öğrencilerimiz de bu projeden yararlanabiliyorlar. . Öğrencilerimiz burs almak istiyorlar. Proje kapsamında öğrenciler hem tecrübe kazanıyorlar hem de günlük 38 lira 50 kuruş kazanmış oluyorlar. Yani, kurum olarak proje ile işveren, işsiz ve öğrencilerimize destek oluyoruz” diye konuştu.

“AMACIMIZ İŞVERENLERİMİZİN NİTELİKLİ ELEMANLARINI KENDİLERİNİN YETİŞTİRMELERİNİ SAĞLAMAK”

Çalışma ve İş Kurumu olarak istihdamın artırılması noktasında çalışmalarının devam ettiğini belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, İş Başı işçi Programı hakkında bilgi verdi. Proje ile işsiz olanlara ve 18 yaşını doldurmuş olan öğrencilere istihdam sağlamayı amaçladıklarını ve bunun yanında da işverene destek olmayı hedeflediklerini belirten Demirsu, “Üzerine yoğunluk verdiğimiz programlardan bir tanesi de İş Başı İşçi Programı. Genel Müdürlüğümüz de bu konu üzerinde hassasiyet ile duruyor ve bunu artırmamız için çaba sarf etmemizi her defasında yeniliyor. Bizzat ben de olmak üzere personel arkadaşlarımız ile birlikte işverenlerimizi dolaşıyoruz. Özellikle 10 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerimizden çalışmaya başladık. Bu proje ile amacımız işverenlerimizin nitelikli elemanlarını kendilerinin yetiştirmelerini sağlamak. Kendileri elemanlarını yetiştirecek ve içlerinden beğendikleri de iş başı yapacak. Biz burada finansal destek konusunda işverenlerimize yardımcı oluyoruz. 6 aya kadar çalıştırılan kişilerin ücretlerini biz kurum olarak karşılıyoruz. Bunun yanında da sigortalarını da yatırıyoruz. 6 ay sonra ise zorunlu olarak bu eğitim alan kişilerin yüzde 20’sinin istihdam edilmesini sağlıyoruz. İşverenlerimiz bu arkadaşlarımızın tamamını işe alırsa biz daha da memnun oluyoruz. Bizim için önemli olan istihdam edilmeleridir. Belirttiğim gibi kurum olarak 6 ay boyunca ücretlerini biz ödüyoruz. Bu daha önce işsizlerimize yönelik yapılan bir çalışmadır” açıklamasında bulundu.

“ÖĞRENCİLER HEM TECRÜBE KAZANIYORLAR HEM DE GÜNLÜK 38 LİRA 50 KURUŞ KAZANMIŞ OLUYORLAR”

Proje ile öğrencilere iş ve burs hakkı da sağladıklarını belirten Demirsu, “Bugünlerde yeni çıkan mevzuatımız gereği öğrencilerimize de destek oluyoruz. Üniversite öğrencilerimize destek olmaya çalışıyoruz. 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Öğrencilerimiz burs almak istiyorlar. Proje kapsamında öğrenciler hem tecrübe kazanıyorlar hem de günlük 38 lira 50 kuruş kazanmış oluyorlar. Bunu kurum olarak biz kendimiz ödüyoruz. Sigortalarını da yatırıyoruz. Bunu yaparken de öğrencilerimizin dışarıdan aldığı burslar da engellenmemiş oluyor. Biz bunu yazın full-time uygularken, okul sezonunda da part-time olarak uygulayabiliyoruz. Örnek vermek gerekirse diyelim ki öğrencimizin hafta içerisinde 2 gün boş zamanı var. Bu boş zamanını herhangi bir iş yerinde çalışarak değerlendirebilir. Bu sayede hem gelir sağlayacak hem de tecrübe kazanmış olacak. Biz bu uygulama ile hem işsizlerimize hem işverenimize hem de öğrencilerimize destek vermiş oluyoruz. Çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi