Boydak, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile birlikte Ereğli-Devrek İlçesi kara yolunda incelemelerde bulunmasının ardından, Süleymanbeyler köyünde halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Söz konusu yolda yapım çalışmalarının devam edebilmesi için bazı alanların kamulaştırılması gerektiğini belirten Boydak, şunları söyledi:
´´Yolun projesi hazır, kamulaştırma planlarımız yapılıyor. Halen iki bölüm olarak sözleşmeye bağlanan yolun ihalesi de yapıldı. Önümüzdeki tek engel bazı kesimlerdeki kamulaştırma problemidir. Yolun Süleymanbeyler Köyü kısmını da içine alan planları Ankara´da inceleme aşamasında. Kısa sürede sonuçlanacaktır. Şu aşamada yolun arazisinden geçen vatandaşların gerekli muvafakatnameyi vermesi halinde kamulaştırmalar başlayacak, çalışmalar da hızlanacaktır. İncelemenin ardından arsa sahiplerini pazarlığa çağıracağız. Eğer yıllarca süren problemi çözmek istiyorsak, sizlerden anlayış bekliyoruz. Devlette kimsenin parası kalmayacaktır.´´
Erdoğan da, güzergahta çok eski yerleşimler bulunmasından dolayı zaman zaman yeni yol haritalarına gereksinim duyulduğunu belirterek, ´´Vatandaşın tepkileri haklıdır. Elbette teknik heyet gelip varsa bir takım sıkıntılar, ortak akıl kullanılarak çözüm yolu aranacaktır. Vatandaşımız duyarlı olmasını, destek vermesini bekliyorum´´ diye konuştu.
Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın ise yol inşaatının durmasının köy halkına mal edilmesinden dolayı üzgün olduklarını belirterek, gerçek sebebin kadastro çalışmalarındaki eksiklikten kaynaklandığını kaydetti.
Toplantıya, beldelerden Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ve Güneşli Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin ile muhtar ve vatandaşlar katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi