Devrek&[#]8217;te meydana gelen ve devam etmekte olan heyelan, vatandaşları korkutuyor. Mahalle halkının yapılan çalışmalardan ve yapılacak olanlardan tam anlamıyla haberdar olmadığını belirten Muhtar Korun, &[#]8220;Burada çok aşırı bir bilgi kirliliği var, çok seslilik var&[#]8221; dedi. Yaşanan felaketten dolayı evlerinde oturmaya korktuklarını belirten mahalle sakini Meryem Saraç, &[#]8220;Gece saat 3:00&[#]8217;lere kadar uyuyamıyor ve korku içerisindeyiz. Mahalle önünden araba geçse korkuyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Haber: Cüneyt Özfidan

Devrek&[#]8217;in Karşıyaka Mahallesi&[#]8217;nde devam etmekte olan heyelan nedeniyle mahalle halkı tedirgin. Vatandaşların yeteri kadar bilgilendirilmediğini belirten Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Yavuz Korun, &[#]8220;Mahalle halkımız ve vatandaşlar yapılan çalışmalardan tam anlamıyla haberdar değiller. Burada çok aşırı bir bilgi kirliliği var, çok seslilik var. Bizim burada şu anda yapabileceğimiz tek şey dua etmek. Dua edelim ve az zararla kurtaralım. Hamdolsun can kaybı yaşanmadı&[#]8221; dedi. Yaşanan heyelan nedeniyle Karşıyaka Mahallesi yakınında oturan ve evlerini boşaltmaları istenmeyen vatandaşlar da tedirgin olduklarını ifade etti.

KORUN: &[#]8220;DUA EDELİM VE AZ ZARARLA KURTARALIM&[#]8221;

Heyelan sonrasında bir çok bilginin ve senaryoların olduğunu bu nedenle de bir bilgi kirliliği yaşandığını belirten Devrek Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Yavuz Korun, &[#]8220;Bildiğiniz gibi mahallemizde bir heyelan meydana geldi ve halen devam ediyor. Burada çalışmalar devam ediyor. Bunu ben gözlemleyebiliyorum ancak, mahalle halkımız ve vatandaşlar yapılan çalışmalardan tam anlamıyla haberdar değiller. Burada çok aşırı bir bilgi kirliliği var, çok seslilik var. Bana sorarsanız şu anda burada bulunan iş makinelerinden başka yapılan bir çalışma göremiyorum. Bu konuda bir eksik var. Heyelanda zarar gören, evini boşaltan vatandaşlara evi ruhsatlı veya ruhsatsız mı diye soran yok. Herkese yardımcı olunmaya çalışılıyor. Vatandaş sadece evini ikametini ve yeni taşındığı evin ikametini getiriyor ve bu doğrultuda yardımcı olunuyor. Bunların istenme sebebi de kayıt altına alınmasını sağlamak için yapılan bir uygulamadır. Burasının imarlı veya ruhsatlı konusu şu anda gündemde olacak şey değil. Bunlar belki daha sonra gündeme gelecektir. Ben muhtar olarak vatandaşlarımıza ruhsatlı veya ruhsatsız bina ayrımı yapıldığına denk gelmedim. Kiralar fazla yüksek fiyatlarda değil. Mağdur olan vatandaşlarımız makul ücretler ile belirli yerlere yerleştirildi. Belediyemiz bu yönde sağlıklı bir çalışma yaptı. Kira fiyatları yönünden bir olumsuzluk yok. Ancak burada şöyle bir durum var, burada 150&[#]8217;ye yakın ev boşaltıldı. Bu evlere yakın olan ve boşaltılmayan evler var. Yan sokakta vatandaşlarımız da tedirginlik içerisindeler. Onlar da evlerini boşaltıp boşaltmayacakları konusunda tereddüt içerisindeler. Bu vatandaşlarımıza ne kadar emniyette olduklarını birilerinin kendilerine açıklaması gerekiyor. Bunu da yetkililerden bekliyorum. Yetkililerin çalışmaları ve incelemeleri aralıksız olarak devam ediyor. Bizim burada şu anda yapabileceğimiz tek şey dua etmek. Dua edelim ve az zararla kurtaralım. Hamdolsun can kaybı yaşanmadı. Devletimizin de önceliği bu yönde. Diliyorum en kısa zamanda bu felaketten kurtulur ve yaralarını sararız&[#]8221; açıklamasında bulundu.

SARAÇ: &[#]8220;HEPİMİZ KORKU İÇERİSİNDEYİZ, BİR TIKIRTI OLSA EVDEN ÇIKIYORUZ&[#]8221;

Heyelan nedeniyle boşaltılan evlerin yakınında oturan ve halen evlerini boşaltmaları konusunda kendilerine bir talimat gelmediğini belirten mahalleli Meryem Saraç, &[#]8220;Bayram sabahı burada bir felaket meydana geldi ve halen devam ediyor. Bizler de tedirginlik içerisindeyiz. Gece saat 3:00&[#]8217;lere kadar uyuyamıyor ve korku içerisindeyiz. Mahalle önünden araba geçse korkuyoruz. Evler yıkılmaya başladı. Benim evim de buraya yakın, her an bizler de evlerimizin boşaltılması talimatını bekliyoruz ve korku içerisindeyiz. Burada mahalle halkı, komşularımız her şeylerini kaybetti. Çok mağdurlar. Onların adına çok üzülüyoruz. Ama bir taraftan da kendimiz için tedirginlik içerisindeyiz. Belki de bizim evlerimiz boşaltıldığı zaman bizler kendimize ev bulamayacağız. Bunun da korkusu içerisindeyiz. Hepimiz korku içerisindeyiz. Bir tıkırtı olsa evden çıkıyoruz&[#]8221; ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi