Zonguldak Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman ve Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ile birlikte TBMM’ de bölge sorunları ile ilgili bir dizi ziyarette bulundu.

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Bölge de kurulu olan termik santraller ve 6 Ağustos’ta Muslu Beldesinde 7 Ağustos’ta Çatalağzı Beldesinde yapılacak ÇED toplantıları ile ilgili bilgi verip, süreçle ilgili olarak destek istedi.

Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman’ın Genel Başkanlığa sunmuş olduğu dilekçede yeni bir termik santral istemediklerini ve bu mücadelemiz de yapılacak olan ÇED toplantılarında Genele Merkezimizin bizi yalnız bırakmayacağını dile getirdi.

Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman tarafından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na sunulan dilekçede;

“Bölgemizde yaklaşık 2 km2’ lik alan içerisinde toplam kurulu gücü 1725 MWe olan 3 adet Termik Santrale ilaveten 1320 MWe’lik bir termik santral inşaatı da devam etmektedir. 2016 yılın da inşaat sonrasında bu rakamlar 3045 MW’ye yükselecektir. Ancak bu santrallere ilaveten Eren Enerji tarafından 700 MW, Bereket Enerji tarafından da 660 MW’lik Termik Santrallerin başvurusu yapılmış olup ÇED süreci başlamıştır. Sonuç olarak bölgemiz planlanan santrallerle birlikte 4405 MW’lık kurulu güçle örneği bulunmayan bir yapının içinde kalacaktır. 6 Ağustos 20015’de Muslu Beldesinde, 7 Ağustos 2015 ‘de Çatalağzı Beldelerinde ÇED toplantıları yapılacaktır. Bizden artık yeter, yeni santraller istemiyoruz diyoruz. Genel Merkezimizin bu önemli günde halkımızı yalnız bırakmayacağpı9nı biliyor. Genel Başkan Yardımcılarım ve Milletvekillerimizi bu yaşam mücadelemizde ÇED toplantılarında görmek arzusu ile en kalbi saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Muslu halkının selamları üzerinize olsun. Saygılarımla”

Editör: Pusula Gazetesi