Zonguldak´ın en eski yerleşimlerinden Çağlı Köyü´nde 2. Kır Şenliği, önceki gün renkli etkinliklerle yapıldı.


Çağlı Köyü Kır Şenliği´ne; Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP İl Başkanı Osman Yayla, İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Remziye Pınarcık, Kızılay Derneği Şube Başkanı Nihat Aygün, İl Genel Meclisi Üyeleri Hüseyin Koca ve Turhan Oral, Belediye Meclis Üyesi Sabri Tığ, Erzincanlılar Derneği Başkanı Bahattin Arı, Çağdaş HASAD Başkanı Atilla Kaya, çevredeki belde ve köylerden konuklar, köy sakinleri katıldı. Yaklaşık iki bin kişinin izlediği Kır Şenliği, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile çeşitli etkinliklerle başladı. İlk etkinlik olarak, at üzerinde gelin alma geleneği, yöresel giysilerle canlandırıldı.


Dibek dövme bölümünde, tokmakla mısır döven Yazar Kadir Tuncer ile Çağlı Köyü´nden Zekeriya Gebedek´in ardından köy kadınları devam etti. Konuşmalar bölümünde; Çağlı Köyü Muhtarı Rahmi Açıkgöz, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Koca ve öğretmen Sinan Gebedek, CHP İl Başkanı Osman Yayla, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve daha sonra Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan söz aldılar. Konuşmaların ardından Çağdaş HASAD Derneği folklor ekipleri, çeşitli yörelerden halk oyunları gösteri yaptı.


Birbirinden renkli yarışmalar bölümünde; halat çekme, çuval, yoğurt yeme, sandalye kapma yarışları, izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı. Son dönemin popiler oyunu kolbastı şovu sergilendi. Meydan güreşleri çekişmeli geçti. Şenlik sürecinde, piyanist-şantör Yavuzhan ile Ayvatlar Köyü Davul-Zurna Ekibi ve köçek, katılımcıları coşturdu. Konuklara serme ekmeği, tavuklu pilav, ayran, köy meyveleri ikram edildi.

Editör: Pusula Gazetesi