MHP Milletvekili Zeki Çakan, Devrek’te meydana gelen heyelanla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Heyelan olduğu gün ve sonrasında hep olay yerinde olmaya çalışan Çakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye soru önergesi yönelterek, vatandaşın kafasındaki soru işaretlerinin giderilmesi için resmi yanıtlar almaya çalıştıklarını ve olayın takipçisi olduklarını söyledi.

Zonguldak’ın diğer 4 milletvekiline de çağrıda bulunan Milletvekili Zeki Çakan, “Bu konuyla ilgili hangi milletvekilimiz olursa olsun uğraşmalarını, birbirimize yardımcı olunmasını ve işbirliği yaparak Zonguldak’ımıza hizmet götürülme yarışında olmalıyız. Biz birbirimizle değil diğer illerin milletvekilleriyle yarışarak Zonguldak’a her türlü yardım, yatırım yapılmasını sağlamalıyız” dedi.

Devrek Karşıyaka Mahallesi’nde meydana gelen heyelanda bizzat giderek vatandaşlara destek olmaya ve çözüm üretmeye çalışan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye soru önergesi sundu.

Bakan Güllüce’nin Devrek’te yaptığı incelemelere de katılan Milletvekili Çakan, soru önergesiyle ilgili Pusula’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Devrek’in Karşıyaka Mahallaesi’nde çok büyük bir heyelan meydana gelmişti. Bu heyelanla ilgili birçok çalışma yapıldı ancak resmi ağızdan bilgi alınması önemli bir unsurdur. Bu nedenle MHP Zonguldak Miletvekili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanının yazılı olarak yanıtlaması için soru önergesi verdim.

Devrek Karşıyaka Mahallesi’nde bir heyelan meydana gelmiştir. Bu heyelan aynı zamanda yapımı devam eden Ereğli-Devrek karayolunu da kapsamaktadır. Hatta bu yol çalışmaları nedeniyle heyelanın meydana geldiği söylenmekte ve düşünülmektedir. Meydana gelen heyelan nedeniyle birçok vatandaşımız mağdur olmuş, evleri boşaltılmış, bazılarının evleri yıkımış, İmam Hatip Okulu dahil olmak üzere birçok bina hasar görmüş ve halen görmektedir.

Buna göre; “1/1000- 1/5000- 1/10000- 1/25000 ölçekli şehir imar planlarında bölgenin heyelan bölgesi yada heyelan riski olup olmadığı, Devrek-Ereğli karayolunun proje aşaması dahil yapımı esnasında bölgenin heyelan bölgesi olup olmadığının dikkate alınıp alınmadığı, İmar planlarında heyelan bölgesi ise bölgenin niçin imara açıldığı, boşaltılan ve yıkılan binaların imar ruhsatlarının olup olmadığı, heyelan nedeniyle tahliye edilen yada zarar gören ev sahipleri ve sakinlerine yönelik ne türlü kalıcı çözümlerin düşünüldüğü, evi boşaltılan vatandaşlarımıza kira yardımı yapılıp yapılmadığı ve yapılıyorsa miktarının ne olduğu, özellikle karayolları çalışması esnasında heyelan ile ilgili gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı, heyelandan sonra teknik yada idane ne tür çalışmaların yapıldığı, heyelan felaketine uğrayan vatandaşlarımızın yüksek öğrenimini kazanan ve yüksek öğrenim gören çocuklarının mağdur edilmemesi için ne gibi tedbirlerin düşünüldüğü ve mağdur çocukların burs ve öğrenim bedellerinin karşılanması için bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı, oturduğu konutunu ve taşınır mallarını kaybeden mağdurlara kaybettiği mallara ilişkin bir tazminat yada yardımın yapılıp yapılmayacağının düşünülüp düşünülmediği, bakanlık olarak başka ne gibi işlemlerin yapıldığı” şeklinde bir soru önergesi verdik. Bunun cevabını yasal süreci içinde ilgili Bakan bize bildirmek mecburiyetindedir. Zaten Sayın Bakan geldiğinde de biz kendisiyle tamamını kapsamasa da buna yakın sorularımı sormuş, tedbirler alınmasını söylemiştim.

BİLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

Vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayın takipçisiyiz. Her zaman her yerde vatandaşımızı her türlü hizmetinde yanındayız. Bu konuyla ilgili hangi milletvekilimiz olursa olsun uğraşmalarını, uğraştıklarımız konularla ilgili birbirimize yardımcı olunmasını ve vatandaşımızın mağdur olmaması yönünden işbirliği yaparak Zonguldak’ımıza hizmet götürülme yarışında olmalıyız. Biz birbirimizle değil diğer illerin milletvekilleriyle yarışarak Zonguldak’a her türlü yardım, yatırım yapılmasını sağlamalıyız.”

Editör: Pusula Gazetesi