Koçal, kendilerinin sivil toplum örgütlerinden, meslek odalarından ve iktidar partisinin seçilmiş temsilcilerinden sürekli olarak bu konuda baskı yapmalarını istediklerini belirterek, haklı çıkmaktan dolayı mutlu olmadıklarını söyledi.


Paketin ilk haliyle Zonguldak´ın mağdur edildiğini, ilave düzenlemeyle bu mağduryetin iki katına çıkarıldığını belirten Koçal; "Biz Teşvik Paketi üzerinde öneriler getirelim, baskı yapalım. Zonguldak´ın menfaatlerini koruyalım derken iktidar partisi ne yazık ki kendi İl Kongresi´nde kimlerin seçilip, kimlerin yönetime girip girmeyeceği ile uğraştı.


Paket Zonguldak erozyona uğratılarak onaylandı.


Zonguldak´a hizmet etmeyenler kendi işleriyle, parti içinde kimlerin yönetime gireceğiyle ilgili uğraştı.


Birinci ve ikinci bölgeden özellikle tekstil gibi firmaların Zonguldak´ın da dahil olduğu 3. bölgelere fabrikalarını taşımaları teşvik ediliyordu.


Böyle bir durumda fabrikaların taşınma masrafı Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacaktı. Şimdi ki son düzenleme de ilave bir artı değişiklik getirmedikleri gibi bu desteği de kaldırdılar" dedi.


Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen´in daha önce kendisiyle ilgili sarf ettiği söylemlere de atıfta bulunan Koçal; "Bu paket üzerinde tartışırken Ak Parti Milletvekili Sayın Polat Türkmen benim için kafası çalışmaz diyordu. Kimin kafasının çalışıp çalışmadığı belli oldu" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi