Avrupa´da yaşayan Zonguldaklılar, yıllardır umutla bekledikleri havaalanına sonunda uçabilecekler. Zonguldak Sivil Havacalık A.Ş (ZONHAV) uçuşları gerçekleştirecek Germania Hava Yolları ve uçuşları planlayan ÖGER TUR arasında anlaşma imlazandı. Almaya´dan ilk uçuş, 21 Temmuz Salı günü Düsseldorf Havaalanı´ndan gerçekleştirilecek. Almanya´da yaşayan gurbetçiler havaalanın uluslararası uçuşlara açılmasından dolayı mutluluklarını dile getirdiler.


Almanya´da Seyahat Acentası işleten Zonguldaklı işadamı Kasım Cin, uçuşların başlamasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Cin sözlerine şöyle devam ettti: "Almanya´da truzim ile uğraşıyorum. Nasip olursa ilk uçuşumuz yarın sabah saat 06:00´da Germania Havayolları ile ÖGER TUR ismi altında uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. 22´si ve 29´unda ayın 8´inde 11´inde ve 18 ile toplam altı uçuşumuz var. İnşallah bunun devamı gelecektir. Bölge halkı olarak gerçekten havaalanımıza sahip çıkalım. Çünkü, çok zorluklar ile belli bir yere getirdik havaalanını. Esas bütün zorluklar bundan sonra başlıyor. Çünkü, bu uçaklarımızı doldurmamız gerekiyor. İnşallah Zonguldak halkına hayırlı olur. Gerçekten bir bölgenin gelişmesi için, öncelikle ulaşım. Bu da inşallah yurt dışı uçuşu olarak Almanya gerçekleşecek. İnşallah ileride, yurt içi uçuşlarda olur ´ dedi.


Almanya Zonguldaklılar Derneği Teşkilatlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Bekmezci, tüm Türk halkına havaalanın hayırlı olmasını diledi ve emeği geçenlere teşekkür ettti.


Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Erol Yukarıbaş, gurbetçilerin havaalanı sahip çıkmalarını ve her Zonguldaklının memleketine gelirken bir yabancı arkadaşını da getirmesinin bölgemizin tanıtımı için çok faydalı olacağını belirtti. Yukarıbaş, şunları söyledi: ´´ 1962 yılında ilk defa Zonguldaklılar Almanya´ya gelmiştir. Yani, 47 sene önce. 47 sene sonra yaklaşık yarım asır sonra Almanya´dan, Zonguldak´a ilk defa bir uçak seferi düzenlendi. 21 Temmuz 2009 Salı sabahı İnşallah sabah 06:00´da Düsseldorf Havaalanı´ndan hareket ederek ÖGER TUR´un kiraladığı Germani Hava Yolları´na ait, BOİNG 737 Tipi uçak ve 148 yolcu ile 21 Temmuz Salı sabahı hareket edeceğiz. Saat 10:00 sularında Çaycuma´da olacağız. Direk sefer. 47 sene sonra buradaki tüm Almanya´da yaşayan Zonguldaklılar, tüm gurbetçiler bunu bekliyorlardı. Bizler için bu, hayaldi. Bana genelde hep birinci nesilimiz soruyordu bunu. Yıllardan beri de bizlerde bu işin içinde olduğumuz için, devamlı havalanının olması için uğraştığımızda dolayı, burada bizi gören insanlar bize süreklü soruyorlardı. Bunların çoğunluğu da birinci nesildi. Çünkü, yaşlı insanlar 47 yıldır buradalar. Ne zaman uçacağız diyorlardı. Herkes açısından bu olay mutluluk yarattı. O insanlar da çok sevindiler. Tüm Zonguldaklılar, tüm halkımız, gurbette yaşayan halkımız, derneğimiz üyeleri, tüm hemşehrilerimiz bu olaya çok sevindi. İnşallah bir hayal gerçek oluyor diyebiliriz. O günde bu hayal gerçekleşecek. Tabiki bizlerde dernek olarak, 2004 senesinden beri, daha önceki yönetimler de, hepsi havalanı konusunda destek verdiler. Çünkü, biz bir sivil toplum örgütü olarak bu olayın arkasında durduk. Bu toplum olayıydı. Zonguldak toplumunun olayıydı. Çözülmesi için, gerekli mercilere, gerekli taleplerimizi bulunmuştuk. Çalışmalarda içerisinde bulunduk. Havacılık tecrübesinden dolayı da, yardımcı olmaya çalıştık. İnşallah gerçekleşecek. Dernek olarakta her zaman arkasında durduk. İnşallah Salı sabahı uçacağız. Tüm Zonguldak´ta yaşayan halkımızın, orada şu anda izinini geçirmekte olan gurbetçilerin, tüm herkesin bizleri karşılamasını bekliyoruz. 47 sene sonra, mutlu sona ulaşıyoruz. İnşallah güzel olacak. Bundan sonrası da önemli, bu bir başlangıç. Biz, dernek olarak bu işe inanmıştık, inanmak başarının yarısı derler, İnandık ve başardık.


Başlamakta başarının yarısı derler, başladık ve başardık. Yani tamamladık. Dernek olarak ta her zaman bunun arkasında olduk. Bundan sonra iş bizlere düşüyor, Zonguldak halkına düşüyor. Zonguldak´ın, Zonguldaklının, Almanya´da yaşayan gurbetçilerin bu işe sarılmasına düşüyor. Bizler bu işe sarılmamız lazım.


İnşallah gurbetçiler bu olaya sarılacaklar. Zonguldak uçuşları dolu olacak. ÖGER TUR´de buna devam edecek. Ben, buradaki beklentiden çok daha fazla insanın uçacağını düşünüyorum. Havaalanının daha da büyüyeceğini düşünüyorum. Buraya her türlü truzim yapılabilir. İnşallah bundan sonra bizim yapacağımızda bu. Bu konuda Almanya´da bizler şunu yapabiliriz. Bir kampanya başlatabiliriz. Her Türk yanında bir Alman´ı Zonguldak´a getirebilir.Böyle bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Ben geçe yıl Alman arkadaşlarıma teklif ettim. 400 Kilometre İstanbul´un olduğunu, 250 Kilometre Ankara´nın olduğunu, otobüs yolculuğunun olduğunu duyunca hepsi vazgeçtiler. Ama, havaalanı olduğu zaman hepsi gelecekler. Bundan daha önceki yıllarda biz, iki büyük Alman yatırımcıyı Zonguldak´a getirmiştik. Havaalanı olmadığı için vazgeçtiler. Yani, havaalanımız inşallah ekonomik kazancını truzme katkısı ile kültürel yozlaşmayı önleyeceği şekilde çok değişik şekilde faydaları var.


İnşallah hepsi gerçekleşecek. O yüzden bizler çok mutlu olduk. Bir hayal gerçek oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bizle de bu işe sahiplenerekten, emeği geçen insanlarında emeklerinin boşa gitmemesini sağlamış oluruz ´´ dedi.


Bu arada, Almanya´nın Düsseldorf Havaalanı´ndan Salı günü sabah saat 06:00´da havalanacak uçağın hazırlıkları tamamlandı. Yaklaşık, 148 yolcusu ile Zonguldak Havaalanı´na inmesi beklenen uçağın beklenenden hızlı bir şekilde dolduğu ve yolculuk boyunca uçuşu Gazeteci Mustafa Tığlı´nında yakından takip edeceği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi