Dün başlayan sigara yasağına ilk gününde uymaya çalışanlar kadar önemsemeyenler de oldu.


İşletmeler, kahvehaneler ve iş yerleri başlayan sigara yasağı konusunda huzursuz. Dün bir çok kapalı mekan hafta sonu olmasına rağmen sigara yasağı nedeniyle tamamen boşaldı.


Kahvehaneler de az sayıda insanın bulunması dikkat çekerken işletmeciler küllükleri kaldırarak müşterileri uyardılar.


Bazı müşteriler duymazdan gelse de; "Pazar günü yasak mı başlarmış, Pazartesi başlatsınlar" şeklinde esnaf -müşteri polemikleri yaşandı.


Bazı müşteriler dalgınlıkla da olsa sigara yakarken kapalı mekanlarda uygulamanın ciddiye alınması dikkat çekti.


İl Sağlık Müdürlüğü ve Tütün Kurulu ilk günün hafta sonuna gelmesi nedeniyle denetim yapmadı.


Zonguldak İl sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Birsen Turan ve İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Esin İlhan kurum ve kuruluşlarla işyerlerine sigara yasağının nasıl uygulanacağı konusunda bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini hatırlattılar.



Ereğli&8217;de vatandaşlar yasaktan memnun


Ereğli´de, sigara yasağının kapsamını genişletilmesiyle ilgili uygulamanın bugünden itibaren yürürlüğe girmesiyle birlikte uygulamadan vatandaşların çoğunluğunun memnun olduğu bildirildi.


İlçede, bazı vatandaşlar, yasağın devamından yana olduklarını ve sigarayı da bırakabileceklerini söylediler.


Ahmet Kurt, yasağın konulmasının iyi olduğunu ve sigarayı bırakmayı düşündüğünü, içmeye devam etmesi durumunda ise kışın dışarıda içeceğini belirtti.


Ahmet Yalçın, içici olmasına rağmen kapalı mekanlarda sigara içilmesine karşı olduğundan aracında da sigara içmediğini ifade etti.


Kazım Yurduseven, kapalı alanda sigara içmeden durmakta zorlandıklarını belirterek, ´´Ancak bu sayede sigarayı da bırakabilirim´´ dedi.

Bu arada, yasa gereği iş yerlerinin sigara yasağını uyarıcı yazılar astıkları gözlendi.
Editör: Pusula Gazetesi