Zonguldak Belediyesi’ne ait ve Batı Karadeniz’in mavi bayrak alan Kapuz Plajı görevlileri bir hafta boyunca ilginç bir çalışmaya imza attılar. Yaklaşık 20 kişilik ekip sezon boyunca çeşitli vardiyalar halinde kumsalı kirleten atık malzemeleri toplama çalışmalarını sürdürdü.
Toplanan atıkların bir çoğu bertaraf tesisine gönderilirken kumsala gömülen izmaritler ise plajın girişinde sergilendi. Yirmiyi aşkın pet şişeye toplanan izmaritler ipler aracılığıyla oluşturulan platforma asıldı.


‘SİZİN ESERİNİZ BEĞENDİNİZ Mİ?”
Görevliler vatandaşların dikkatini çekmek için de platforma “Sizin Eseriniz Beğendiniz mi?, Kumsalda toplanan atıkların bir kısmıdır” yazılı pankart astı. Kapuz Plaj Tesisi’nin Amiri ve Cankurtaranı Hayri Topçuoğlu, vatandaşların bu durumdan ders çıkartmasını istedi.
İzmaritlerin kumsala gömülmemesini isteyen Topçuoğlu, “Plaja gelen arkadaşlar sigara izmaritlerini ve çöplerini plajdaki kuma gömüyorlar. Ben de ekipteki arkadaşlara bu çöpleri toplattım ve buraya astım. Baksınlar kumsalı nasıl kirlettiklerini görsünler diye böyle bir şeye başvurduk. Artık kendi takdirleridir. Biz bu izmaritleri bir hafta içerisinde topladık. Topladığımız atıkların içinde her şey var” diye konuştu.
Plaja giriş yapan vatandaşlar; şaşkın bakışlar arasında kumsalın yolunu tuttu.

Editör: Pusula Gazetesi