ZONGULDAK´ın Ereğli İlçesi´nde, annelerinin bir evin terasındaki yuvaya dönmemesi sonucu aç kalınca koruma altına alınan 5 yavru peçeli baykuştan 3´u kurtarılamadı, yaşama tutanan 2´si ise doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Zonguldak Şubesi ekipleri, annelerinin yaklaşık 1 haftadır gelmemesi nedeniyle yuvada aç kalan yavru peçeli baykuşları geçen 20 Haziran´da koruma altına aldı. Ev sahibinin ihbarıyla yuvadan alınan baykuşlar, Gökçebey İlçesi´ndeki Çanakçılar Hayvanat Bahçesi´ne götürüldü. Burada tedaviye alınan baykuşların açlık nedeniyle bitkin düştüğü belirlendi. Açlık sonucu güçten düşmeleri nedeniyle verilen besinleri de yiyemeyen baykuşlardan 2´si 2 gün, diğeri de 1 hafta sonra telef oldu. Baykuşlardan 2´si ise kıyma ve ciğer gibi besinlerle beslenerek yaşama tutundu.

Şu anda 2 aylık olan baykuşlar, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Sezgin Örmeci ve hayvanat bahçesinin sahibi Çanakçılar Seramik Fabrikası Genel Müdürü Hasan Tuzcuoğlu tarafından doğaya salındı.

Sezgin Örmeci, koruma altına alındığında baykuşların açlık sonucu güçten düştüğünün belirlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Ancak 5 yavrudan 2´sini kurtarabildik, diğer 3´ünü kurtaramadık. Bu doğada da böyledir. 5 yumurtadan 5´i de yetişkinliğe ulaşamaz. Kayıplar olacaktır. 1 hafta kadar da bu hayvanların annesi yokmuş. Bu uzun bir zaman. Güçten düşünce de kurtarılamadılar. Yaşayan 2 baykuş da bundan sonra olması gereken yerde doğada hayatlarını devam ettirecekler."

Editör: Pusula Gazetesi