ZONGULDAK´ın Kozlu İlçesi´nde belediyenin, mahallelerde tıkanan kanalizasyon kanallarını vidanjörle açarken çektiği atık suları sahil kenarındaki mağaraya boşaltması tepki çekti.

Kozlu Belediyesi´ne ait vidanjörün, spor tesisleri, parklar ve sosyal alanlardan oluşan sahil projesinin 3´üncü etap çalışmaları kapsamında dolgu alanı olarak kullanılan sahil kenarında bulanan mağaraya atık suyu boşaltması cep telefonuyla görüntülendi.

Mahallelerdeki kanalizasyon arızaları tamir edilirken vidanjörle çekilen atık suların mağaraya boşaltılması tepki çekti. Çevredeki işyeri sahipleri, mağaranın çevresinde kötü kokuya neden olan duruma son verilmesini istedi.

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, "Vidanjörle mağaraya bırakılan su, denize karışıyor. Sahillerde insanlar denize giriyor. Bir kişi bununla ilgili hastalansa hesabını kim verecek. Görünmeyen bir yere bu suyu dökmek çare mi? Arıtma tesisi yaptılar. Ne işe yarıyor peki o arıtma tesisi?" diye konuştu.

Kozlu Belediye Başkanı AK Partili Ertan Şahin de vidanjördeki atık suların mağaraya döküldüğünden haberi olmadığı söyledi. Şahin, "Arkadaşları arayıp bilgi alacağım. Belki çok acil bir şey olduğu için oraya dökmüş olabilirler. Ben oraya dökülmesine izin vermem" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi