Aralıksız 3 saat süren sağanak yağmur nedeniyle beldeden geçen Eski ve Yeni Deresi´nin taşması sonucu su seviyesi 1.5 metreye kadar yükseldi. Tamamen su içerisinde kalan beldede ev ve iş yerlerindeki eşyalar, akıntıyla birlikte sürüklendi. Bazı otomobiller ve motosikletler ile esnaf ve vatandaşlara ait eşyalar sürüklenerek zarar gördü. Bazı hayvanlar ise vatandaşların erken davranmasıyla telef olmaktan son anda kurtarıldı. Sel felaketi nedeniyle beldede parkeler kalkarak yollar kullanılamaz hale geldi. Ekili alanlar zarar gördü. Ağaçlar kökünden söküldü. Su şebekesi ve elektrik hatları zarar görünce belde susuz ve elektriksiz kaldı.





Memoğlu Mahallesi köprüsü ile Çukur köprüsünün yıkılması nedeniyle bazı mahallelere ulaşım sağlanamıyor. Belde de bulunan iki ekmek fırınının da selden zarar görmesi nedeniyle adeta savaş alanını andıran belde de halkı ekmeksiz kaldı. Zonguldak-Bartın karayolunun 60. kilometresindeki Karapınar beldesinin girişindeki kavşakta yaklaşık yarım metre yüksekliğinde su birikmesi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Otomobiller biriken su nedeniyle yoldan geçemezken, kamyon ve kamyonetler ise güçlükle trafik akışı sağlanıyor. Vatandaşlar, sel nedeniyle derelere sürüklenen eşyalarını topladı. Jandarma ekipleri olası yağmala olayına karşı belde de önlem aldı. Karapınar Belde Belediyesi Başkanı AKP´li Ercan Kınaç, belde olarak ilk defa böyle bir felaketle karşılaştıklarını belirterek, "Gece 01.00´den sonra aralıksız 3 saat süren sağanak yağmur nedeniyle belde bu hale geldi.
Birinci kattaki vatandaşlar ikinci kattaki komşularına çıkarak canlarını kurtardılar. Sular altında kalan ev ve işyerlerinde maddi hasar çok. Beldemizde bulunan iki ekmek fabrikasının da zarar görmesi nedeniyle belde ekmeksiz, susuz ve elektriksiz kaldı. Çaycuma Belediyesi su tankeri göndererek halkımızın su ihtiyacını karşılıyoruz. Sevindirici olay ise can kaybının olmaması" dedi.
Olay yerine gelerek belde halkına geçmiş olsun temennisinde bulunan Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız ise, "Çok kötü bir durum. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmaması. Su şebekesi, yollar tahribat gördü. Elektrik enerjisi verilemiyor. Çok üzgünüz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi